Скутери – на реєстрацію! На черзі велосипеди і тачки?

15 лютого 2011, 12:17
Власник сторінки
Журналіст, еколог, письменник
0
582

Ситуація радше нагадує нахабне здирництво.


      Зима лютує, але вже не довго лишилося чекати весни.  Скутери, які для жителів порівняно бідних віддалених сіл Закарпаття  стали доступним і зручним видом транспорту, тепер треба реєструвати та ще й навчання проходити. Про це гласить відповідна постанова Кабміну, яка, начебто, має на меті зменшити число дорожньо-транспортних пригод за участі скутеристів. Якби то було справді так. Ситуація радше нагадує нахабне здирництво: плати за реєстрацію, плати за навчання, плюс – хабар за те, аби успішно здати іспит на категорію «А1» (без цього можеш забути за посвідчення водія). Такими є реалії і про них усі знають. Та чи легко це сприймати пересічним людям, які, можливо, на скутер ледь наскребли грошей.

     А чи не можна було боротися з ДТП іншими більш ефективними способами. Приміром, чому б не заборонити водити скутери дітям до 18 років, адже саме вони найчастіше спричиняли аварії. Всі інші норми, зокрема й про водіння в нетверезому стані, поширюються на скутеристів і до них спокійно можна застосовувати санкції. Однак, ні, треба поповнювати казну. І не за рахунок економічного росту, а за рахунок пересічних громадян, які й без того ледь кінці з кінцями зводять. Злуплять з одних, з інших… Копійка до копійки – бідному гривня. Та якби бідному… А які «жнива» тепер пожнуть ще й «даішники», про сваволю яких легенди ходять, – не важко уявити.

     Зважаючи на логіку рішення щодо скутерів, нікого б не здивувала й постанова про реєстрацію велосипедів, самокатів, тачок,  носилок і взагалі всього, що тільки рухається, або що можна пересувати в просторі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.