21 лютого Міжнародний день рідної мови.

21 лютого 2011, 09:27
Власник сторінки
Гражданин Украины с 1991 года.
0
909

International Mother Language Day


Історично
1952 року тогочасна влада Пакистану проголосила урду єдиною державною мовою, рідною вона була лише для 3% населення. Це було негативно сприйнято, особливо на сході, де майже виключно розмовляли бенгальською мовою. 21 лютого 1952 року, під час демонстрації протесту в Дака, поліція та військові убили декількох студентів-демонстрантів. Після проголошення незалежності Східного Пакистану (Бангладеш) 1971 року, цей день відзначають в країні як день мучеників. За пропозицією Бангладешу, ЮНЕСКО проголосило 21 лютого 2000 вперше міжнародний день рідної мови.

------------------------------------------------

1989 року тогочасна влада України проголосила українську мову  єдиною державною мовою, рідною вона була лише для 30% населення. Це було негативно сприйнято, особливо на сході, де майже виключно розмовляли на руської мовi ......

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Языковой вопрос,мова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.