Комуналка через депутата!

16 березня 2011, 06:24
Власник сторінки
викладач, вчитель
0
501

Як Ви думаєте, з якими питаннями частіше за все звертаються люди до мене, як до депутата Житомирської міської ради? Правильно! Комунальні проблеми. Здається, непідйомне питання, але значні можливості є.

 
Якщо врахувати, що в окрузі, в якому я балотувався, живе більше 9 тисяч людей, то кількість цих проблем можна уявити.

Повний набір: старі підвали, затоплені фекаліями та іншими стоками (вул. Київська 69, вул. Котовського 95/2, вул. Мануїльского 96), діряві дахи, що протікають (тут взагалі довжелезний список адрес: вул. Котовського 80, вул. Котовського 103, вул. Котовського 95/2, вул. Котовського 105А, Майдан Згоди 4, вул. Мануїльського 139...), з димарів деяких дахів, наче бомби, падають цеглини прямо на майданчики, де часто граються діти.

Валити все на нестачу грошей можна: дійсно, проблема фінансування є і вона потребує вирішення. Але ж є безліч питань, які можна вирішувати з наявними матеріальними та людськими ресурсами, але підвал і далі смердить, дах протікає, а світло не горить. Приклади наводити не буду, тому що Ви можете це зробити не гірше за мене.

Що робити людям в такій ситуації? Я переконаний, що саме тут - поле діяльності для депутата місцевої ради. Саме образ депутата має стати рушійною силою у вирішенні таких проблем. Тут без власних прикладів не обійтися:

1. Ситуація: ЖЕК не перераховував квартплату жителям будинку по вул. Монтана, які відмовились від деяких комунальних послуг.

Дія: мій візит до ЖЕКу.

Результат: перерахунок зроблено.


2.    Ситуація: Забилася каналізація, 20 родин - без води по вул.Котовського.

Дія: два моїх дзвінка до ЖЕКу, особиста зустріч з його начальником.

Результат: каналізація прочищена, вода пішла.


3.  Ситуація: Сантехнік за гроші інваліда І групи встановив браковані крани, після чого обрав тактику  «Абонент не може відповісти на ваш дзвінок».

Дія:  особисте спілкування з майстром ЖЕКу, контрольний дзвінок.

Результат: Сантехнік «матеріалізувався» і відремонтував крани.


4, 5, 6... І так далі, і так далі, і так далі…


Альтернативи такій рутинній роботі немає. Доводиться регулярно заходити до ЖЕКу, робити постійні дзвінки по телефону, особисто контролювати виконання робіт. Звичайно, кількість вільного часу наблизилась до нульової відмітки, але, коли тобі вдячні люди, і навіть запрошують у гості - це щось значить.

І, сподіваюсь, що не доведеться діяти проти бюрократів, в яких виявиться бажання відкладати вирішення проблем людей у “довгий ящик”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.