Чи проб"ється український геній крізь нетрі української бюрократії?

01 травня 2011, 05:33
Власник сторінки
нихиль
0
544

Чи проб"ється український геній крізь нетрі української бюрократії?

Українець  переграв шахматну комп"ютерну програму "Rybka 4", котру не спромоглися  перемогти чемпіони світу - Каспаров, Адамс, Крамнік... (чемпіон 2006 року); всі вони програли штучному інтелекту.

Андрій Слюсарчук - нейрохірург, який володіє феноменальною пам"яттю. Багатократний рекордсмен книги рекордів Гінеса. У 2009 році, він  запам’ятав та відтворив 30 мільйонів знаків числа «ПІ» після коми...

До цього матчу Слюсарчук готувався 8 місяців; перечитавши  більше 2500 книг з теорії шахів і запам"ятавши (!) сотні шахматних комбінацій. Що дало йому можливість знайти слабкі місця "рибки" та обіграти її.

"Рибка" вважається, (а точніше вважалася) непереможною шахматною комп"ютерною програмою в світі. Тепер вже ні.

***

«Включенный утюг дома никогда не забываю, да и вообще забыть что-то – проблема. Сейчас вырабатываю специальные методики, чтобы не запоминать лишнего. Например, принципиально не запоминаю номера телефонов – люди уже давно поменяли номер и забыли, а я помню и старый, и новый. Слишком много лишней информации», - сетует Слюсарчук. Хотя сам он родился уже с феноменальной памятью и помнит себя начиная с 1 года, профессор утверждает, что «сверхъестественными» способностями обладает каждый, нужно только уметь их развивать.

dba76a7b2b4a.jpgФото: Макс Левин

«Я бы хотел учить этому людей, но у меня нет таких возможностей. Для обучения нужна специальная программа, аппаратура, специалисты, зарплата, в конце концов. Государству это, кажется, совсем неинтересно. Давно предлагаю создать Институт Мозга, где бы я мог проводить исследования. Ноль реакции. А так – пишу в стол. Я не могу просто выложить свои наработки в интернет. Мне кажется, что пока он этого не достоин».

Хотя победа над «рыбкой», по замыслу Слюсарчука, должна привлечь внимание к его разработкам, он все же просчитывает и худшие варианты. По словам профессора, если в течение месяца он не получит никакой государственной поддержки, то эмигрирует за границу.

Детальніше: ТУТ, ТУТ і ТУТ

***

Сумно буде, якщо можновладці виявляться байдужими і  все ж не допоможуть "українському генію" і він виїде за кордон представляти  іноземну  державу, чия влада виявиться більш розумнішою і далекогляднішою ніж українська - як це зробили сотні тисяч голодних  вчених і просто талановитих українців, не знайшовши підтримки і розуміння в отупілих від безкарності і халявних доларів  свинячих очах українських бюрократів.

П.С. Перепостіть.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.