Зразкові маріонетки мешкають у Львові?

10 травня 2011, 20:50
Власник сторінки
журналіст
0
648

Ну то що, усі вже висказалися з приводу подій 9 травня у Львові? Більшість уже висказалися, судячи із теленовин. Принаймні, більшість із тих, хто якраз чекав на таку вдалу нагоду ще раз на всі лади полаяти “фашиствующій Львов”.

А з тих, хто дивився ці однобокі (переважно російські) новини –  хтось промовчав, просто сплюнувши спересердя, і вилаявшись подумки. Причому, дісталося усім – і тим, і іншим. А  хтось заламував руки, переглядаючи сюжети, де були відібрані найбільш “масні” шматки: спроба спалити георгіївську стрічку, а потім її затоптування, намагання якихось бухих тіпочків і кобіт перекинути маршрутки із ветеранами і як міліція ті автобуси боронила, перелякане обличчя дитини в одній із тих маршруток…

Скажіть, невже це все було настільки вже несподівано? А хіба у Львові чогось подібного (а то й гіршого) не слід було чекати? Адже коли на державному рівні приймаються рішення про символіку, яка на певній частині вибухонебезпечної країни не вважається бажаною, і після цього ту символіку намагаються показово впердолити саме там, де її практично ненавидять – то чого слід чекати? Хліба-солі на блюдечку із блакитною смужкою?

Уявіть, за неймовірною примхою політичних іроній десь у верховній раді Індії наказали б поряд із національним прапором чіпляти у певне свято британський. Чи госдума Росії проголосувала б за паралельне вивішування німецької свастики поряд із триколором. Невже не зрозуміло, що тих, хто попри всю абсурдність таких рішень таки намагалися б протягти містом суперечливу символіку, щонайменше б побили? Чого ж тоді дивуватися зі Львова?

Гірко лише і досада бере, що Львів не виявився більш мудрими за тих недолугих провокаторів. Адже про можливість сутичок здогадувалися (більше того – знали) практично усі. Чому б на тому ж засіданні міськради не попрохати городян не допустити сутичок 9 числа за будь-яку ціну, навіть ставши стіною волонтерів довкола ветеранів? І просто не дати можливості провокаторам затіяти ту веремію? Адже автобуси зі старими та немічними перекинути закликали аж ніяк не прості перехожі…

Зате фашиствуючою тепер називають всю західну Україну. Дожилися, Львове, 20 років Україні як державі, а тут вже не націоналісти – вже фашисти… А ті, хто ці краплені карти здавав, сидять та руки потирають – адже все пройшло як по маслу, як і сподівалися режисери. Львівяни, не навбридло бути маріонетками?

До речі, на замітку провокаторам та їхнім спонсорам: фашисти були в Італії. У Німеччині були нацисти. Ну а де є шовіністи, то ви й самі знаєте…

Колективний блог Кулемет

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.