Розвиток людства – тотально спинився!

13 травня 2011, 07:31
Власник сторінки
письменник
0
670

Хіба не так?)

Технології, які на перший погляд, розвиваються надстрімкими темпами, насправді перебувають у цілковитому ступорі. Ніхто не впроваджує альтернативні види палива, хоча Земля уже кілька десятиліть могла повністю відмовитись від нафти і газу. Ніхто не впроваджує ефективні способи здобування електроенергії, які на екологічних форумах студенти демонструють десятками. Чому? Зрозуміло: тому що це не вигідно нафтомагнатам та іншим постачальникам ресурсів, котрі просто можуть стати непотрібними.

Техніка розвивається лише в бік постійного нарощення кількості моделей айфонів та збільшенні гігабайтів на жорсткому диску.

Духовність – не розвивається. До цих пір християнство, яке у Середньовіччі досить переконливо продемонструвало скільки крові воно може випити, залишається головною релігією світу. Також культивуються нові релігії по збору грошей. У світі тисячі храмів, але люди не стають духовнішими – всім ближче до серця вірування у пресвятий кредит та благий соц. пакет.

Творчість – перетворилась у імітацію творчості. Намагаючись створити або щось, що заробить купу грошей, або щось, що буде діаметрально протилежним масскультурі, творці у більшості зазнають невдачі. Кінематограф перетворився у безкінечне штампування старих історій (франшиза Бетмена знову перезапускається!), книги – у написання романів про своє життя (як правило у вигляді щоденників), музика… зрештою, мабуть, музика помре останньою у цьому нерівному бою життя та імітації життя.

Людська цивілізація зазнала краху. 

То хіба дивно, що Земля починає власноруч винищувати нас людей?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.