ВР і Путін

17 травня 2011, 19:35
Власник сторінки
народний депутат України
0
553

Путін - це вам не Матіос

Сьогодні  Верховна Рада очікувано "прокатала" нашу постанову про засудження висловлювань, що нівелюють внесок України у перемогу над фашизмом. Зареєстрували ми цю заяву ще у грудні 2010 року, відразу після виступів російського прем"єра  В.В.Путіна,який заявив,  що, мовляв,  СРСР переміг би у Другій світовій ( Путін, звичайно, говорив про Велику вітчизняну )  і без України.

   Усвідомлюючи, наскільки "українським" є  наш   парламент і як він завжди захищає "своїх у Москві", документ  виписали   максимально коректно і  толерантно, просто зазначили, що подібні  заяви ображають ще живих ветеранів  та  мільйони   українських сімей, рідні і близькі яких пережили ту страшну війну. 

“Заяви прем’єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна   про те  що Росія і без України перемогла б у Другій Світовій війні, нівелюють роль України та українського народу у визволенні світу від фашизму, применшують внесок українців у спільну Перемогу.  За різними оцінками, загальні втрати України у Другій Світовій війні – включно з убитими, жертвами концтаборів, депортованими, евакуйованими й тими, що рушили у вигнання разом із відступаючими нацистами, - становлять не менше 14 млн. чоловік, що складає від 40 до 44% від загальних людських втрат СРСР. Героїзм українців був високо оцінений. Більше двох тисяч українців отримали найвище звання СРСР - Героя Радянського Союзу, із них 32 чол. - двічі, а Іван Микитович Кожедуб - уродженець Сумської області – тричі." - нагадали ми у документі і запропонували   Верховної Ради України звернутися до керівництва сусідньої держави, аби не допускати спекуляції на чутливих гуманітарних темах , з   повагою ставилися   до трагічних сторінок історії України, аби наші двосторонні взаємини   будувались   виключно на засадах глибокої взаємоповаги та рівноправного партнерства.      Комітет з питань закордонних справ документ  підтримав і навіть висловив позицію, що він занадто толерантний і  м"який.  Але на обговорення в сесійний зал його винесли... аж через півроку! (  Держдума  , наприклад, все, що відбувається в Україні  розглядає по гарячих слідах, наприклад, заяву про  провокацію у Львові  зробили 11 трав  ).  

 У ВР же під час розгляду постанови всі "професійні захисники ветеранів" з ПР і КПУ, обвішані георгіївськими стрічками  ,ті, що    рвали на собі  сорочки за червоний прапор і цькували Марію Матіос , яка "неправильно"  написала  про  пам"ятник у Парку Слави, сьогодні так захищали   Путіна, що навіть Янукович міг би на них образитися. Можливо , президент Мєдвєдєв  не дуже перебільшує, коли говорить   що "в Україні незрілий політичний лад"?  Принаймні, в одному приміщенні під куполом на Грушевського політична незрілість , як кажуть росіяни " налицо". До речі, реакції від партійних соратників Януковича  на ці образливі для української влади   слова Медведєва   теж  і немає. 

  Колись , в 2003 році, під час  ганебного шабашу у Донецьку , що влаштувало тодішнє керівництво області в день приїзду туди депутатів від опозиції, послів іноземних держав і представників громадських організацій, п"яні ПТУшники, яких зігнали на вулиці начебто протестувати проти "націоналістів", стояли і горланили  з плакатами :"Путін- наш Президент!"  Схоже,  "своїм президентом"  російських вождів   вважають не лише ті   нещасні  зігнані на мітинг  підлітки ..

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.