OPUS DEI в Украине

23 травня 2011, 09:19
Власник сторінки
Обозреватель
0
1220

Я отстал от жизни )))


 
Інформація про працю Opus Dei в Україні. Коротка історія перших кроків Opus Dei в Україні.
 
Перша зустріч св.Хосемарії з Україною сталася в 1974 році, коли під назвою “Шлях” вийшов друком український переклад Camino, головної праці нашого Засновника.

На той час в Україні панувала безбожна комуністична влада, тож не дивно, що цей переклад було видано в Мюнхені за дозволом і благословенням апостольського екзарха для українців греко-католиків в Німеччині владики Платона Корниляка. Зрозуміло, що те видання поширювалася передусім серед українців Німеччині та інших країн Західної Європи. Наразі складно з'ясувати, чи вдалося в ті часи хоча б декільком примірникам перетнути кордон Радянського Союзу, щоб досягти вірних в Україні...

За часів нової незалежної України першими кроками Opus Dei протягом декількох років були приватні зустрічі чоловіків, завдяки тим членам Прелатури, що з різних причин відвідували Київ. Під час таких важливих, хоча й нечастих та нерегулярних, зустрічей вони розповідали своїм українським друзям про місію Opus Dei, про її Засновника, давали практичні поради щодо освячення свого щоденного життя.

З відкриттям центру Opus Dei Москві в 2007 році в тих, хто цікавився Справою, з'явилася можливість регулярних зустрічей в Москві.

20 червня 2008 року в Києві в Протокатедральному храмі св. Олександра була вперше в Україні відправлена Служба Божа св.Хосемарії, її служив о. Віталій Уміньский. Після Меси відбулася зустріч Александра Гаварда, нумерарія з московського центру Прелатури, який того дня спеціально приїхав до Києву, з єпископом-помічником Києво-Житомирської дієцезії владикою Станіславом Широкорадюком, за підсумками якої Opus Dei було запрошено розпочати регулярну роботу в Києво-Житомирської дієцезії.

З вересня 2008 року в Києві щомісячно провадяться формаційні зустрічі та одноденні усамітнення для чоловіків, а з 2009 року - також щорічні триденні усамітнення.

З червня 2009 року регулярними щомісячними зустрічами в Києві розпочалася також діяльність Opus Dei серед жінок.

Починаючи з грудня 2008 року працює українська сторінка офіційного сайту Opus Dei, готується до виходу новий сучасний переклад “Шляху” українською мовою, кілька українців стали помічниками Opus Dei. Серед друзів та помічників Прелатури — римо- і греко-католики.

19 червня 2010 року єпископ Києво-Житомирської дієцезії владика Ян Пурвінський звернувся до Прелата Opus Dei з офіційним запрошенням відкрити перший в Україні центр Opus Dei.


Контакти Opus Dei в Україні

для чоловіків Я050-442-64-46 Юрій
для жінок Я093-114-55-48 Ольга

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.