Повітроплавання над містом легендою

25 травня 2011, 08:19
Власник сторінки
Менеджер стратегічного розвитку бізнесу (фармацевтичний напрямок)
0
461

Неймовірна подорож у піднебесну Кам'янця-Подільського!!!

Камянець-Подільський... В уяві одразу ж постають вежі давньої фортеці й дзвіниці, бані, стіжкові дахи церков Старого міста, що височіють на скелястому острові, оперезаному водяною стрічкою Смотричу. Цей своєрідний образ складався віками. Дивовижні будівлі середньовіччя, ренесансу, бароко.

Те, що я звикла бачити довкола у своєму рідному місті перевернулось з ніг на голову, коли я здійснила політ на кулі. Це не передати словами - це потрібно відчути "на власній шкурі". 

Трішки історії:

1784 року, над Кам’янцем-Подільським, піднялась перша повітряна куля  масою  400 кг. і діаметром 15 м., яка пролетіла всього 240 м. Це була перша куля запущена у Східній Європі. Як описано в книзі "Kamieniec na Podole" Олександра Расщупкіна, повітряна куля була виготовлена із подвійного проклеєного паперу ректором місцевої школи Каспровичем та підхорунжим Якубовським на кошти коменданта фортеці Яна де Вітте.

Враження:

Дух починає перехоплювати вже за пів години до вильоту, коли починають нагрівати повітря і наповнювати ним кулю. Цей процес нагадує мені подих дракона. Коли ти починаєш підніматись, здається, що твоя душа піднімається ще швидше вгору. А саме цікаво у польоті - це пошук вітру, який на різних висотах має різний напрямок. Я підіймалась до 1,2 км - це просто суперова картинка, коли дивишся з неба на мініатюри рідного міста. І ось, настав час спускатись, і тут саме цікаве, тому що чим нижче ти спускаєшся, тим більше тебе заносить. Посадили кулю з останньої спроби, коли вже закінчувався газ - адреналін зашкалював. Мало не зачепила електричні провода, але на щастя, потрапила на землю недалеко від ж/д вокзалу.

Матеріальна складова:

Таке задоволення коштує від 1000 грн. за особу, при чому на одну стандартну кулю вміщується 2-3 особи та пілот. Але повірте, це того коштує, щоб вітчути такий драйв, як це було у мене.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.