Аж очам не вірилося…

30 травня 2011, 19:12
Власник сторінки
член угорсько-української спілки пульмонологів., член християнської швейцарсько-української медичної асоціації дерматовенерологі
0
719

З нагоди 564-ої річниці заснування міста Рахів (Закарпаття)


З нагоди 564-ої річниці заснування міста Рахів (Закарпаття), у готелі “Європа”, відбулася спільна виставка картин художників Рахівського району: Юрія Писара, Марини Білак, Михайла Ворохти, Петра Дудчака, Ганни Волошин, Йосипа Ягнюка, Василя Титора, Інги Лабуні, Васелини Зейкан.

   

Багато хто із згаданих авторів полотен стали професійними митцями, представляють свої роботи за межами краю, пропагуючи принади природи Українських Карпат, їх мешканців.  І завжди, з великою радістю, діляться духовними скарбами саме зі своїми земляками. Кожен подібний захід розширює коло учасників, дарує нові світлі імена. На цей раз приємно здивував шанувальників мистецтва своєю манерою зображення пейзажів, цікавою технікою виконання рамок Петро Дудчук.

 

     Відомий художник Рахівщини Іван Доробану, який у рамках відзначення Дня міста демонстрував свої картини на персональній виставці у великій залі адмінбудинку районної влади, вже 77 років. Проте, незважаючи на поважний вік, митець і надалі продовжує радувати шанувальників художніми полотнами.

 

-         Сплю усього 5 годин на добу. Решту часу приділяю виготовленню підрамників, підготовці нових робіт, - розповідає про себе Іван Васильович. – Інколи запитую себе: “Чи потрібно це робити?”. І сам відповідаю: Потрібно, бо без мистецтва я не можу жити. Часто згадую прожите і на що мало звертав уваги. Тоді й виникає бажання наздогнати втрачене. На виставку в Рахові представив 42 картини. Інші – шанувальники мистецтва можуть побачити у Берегові (Закарпаття), Братіславі (Словаччина). Продовжую спілкуватися з природою, часто буваю на Буковелі. Минулої зими багато часу віддаю другому улюбленому заняттю – катанню на лижах. Від цього міцнішаю духом.  Радію, що в змозі займатися гірськолижним видом спорту. Як кожен художник, і я у душі – поет, бо краса навколишньої природи спонукає бути самим таким. Своїм учням часто нагадую: “Не пропустіть жодної хвилини натхнення, бо що минуло, то вже ніколи не повернеться. Зараз щасливий від квітучого літа, а восени переживаю, щоб похмурі дні передчасно не забрали за собою різнобарвя золотої пори року. Для цьогорічної виставки підготував цикл нових картин Весна,  Літо,  Золота осінь.

                   

     Приємно було бачити, як вдячні відвідувачі виставки бажали Івану Доробану   земних благ і сил творити, на що він відповів: “Я б хотів, щоб ви відпочивали в оточенні моїх картин і знайшли для себе тиху радість”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.