Хмельницьку АЕС добудовуватимуть навіть якщо всі жителі зони спостереження - проти!

31 травня 2011, 14:15
Власник сторінки
медицина
0
888

Проводяться слухання в селах і містах Рівненської області, які відносяться до зони спотереження Хмельницької АЕС. Питання "Про добудову 3-го та 4-го блоків". Слухання лише мають назву. - "СЛУХАННЯ". Але реально ніхто громадян України слухати не збирається

Коротко розповім як проходили слухання, щодо добудови Хмельницької АЕС в Гощі 30 травня. Попри таємність на збори зібралось більше 200 людей. Голова адміністрації Г. Владичук з самого початку оголосив себе головою зібрання і знову ж таки без будь-якого голосування прочитав редколегію, а лічильну комісію так і не було обрано. Далі - ще цікавіше. Посеред залу стояв мікрофон до якого потягнулися люди. Але самопроголошений голова кожного виступаючого стрічав однаково. : " Тут у мене письмове запитання. То я прочитаю!" І неслась у зал низка нікому нецікавих запитань та цифр про те, як атомники замість того, щоб про безпеку дбати... Опікувались: то якимись газопроводами, то дорогами а то ще будь-чим з мирним атомом ніяк не пов’язаним. Виявляється мільйони коштів таким чином розбазарюють, піднімаючи, як я розумію, собівартість і без того недешевої електроенергії. А благодіяння - лише на папері або десь там... та не в нас - то ми бач далеко, а то голова адміністрації не туди кошти направив. Однак, дочекавшись закінчення словесного поносу голови РДА Владичука гощанці запитували і про руйнацію незаконсервованих фундаментів, про забір води річки Горинь, що призводить до страшних екологічних проблем, про надзвичайно непривабливу ціну проекту і чому третє покоління а не п'яте як у людей (у тих же китайців). І про смертність в Гощанському районі найвищу в області від онко. На ці і багато інших запитань директор станції відповідав спираючись на статистику... наприклад, зауважив, що дуже багато людей хворіють... на грип, а воду беруть не в Горині а в її притоці (немовби є різниця?). Зрозумівши, що сивочолий дідок просто клеїть дурня, кожен з виступаючих почав висловлювати незгоду з добудовою та вимагати голосування по цьому питанню! Однак у кінці на сцену виліз заступник голови адміністрації району Подмока О.В. І, немовби проспавши 4 години, почав читати резолюцію в якій повний ОДОБРЯМС будівництву 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС. Люди почали скандувати: "Ганьба! Де ти це почув?" Олександр  Подмока дочитував вже пропускаючи рядки і слова. Постійно зиркав - чи бува щось не летить.   Було й голосування, молодий активних хлопець зірвався з місця і добівгши до мікрофона спитав "Хто за будівництво - підніміть руки!" Ніхто не підняв навіть у президії! Тоді хлопець питає : "Хто проти?" - ліс рук! Однак це не завадило самопроголошеному голові зборів із заступником по роботі домучити читання самопридуманого звернення до депутатів районної ради з вимогою одобрити будівництво. Всі виходили із залу з відчуттям незручності і сорому за своїх керманичів, які порушили не тільки норми моралі, а й здорового глузду намагаючись вислужитись чи всидіти на посаді ціною здоров'я власних же дітей і втратою будь-якої поваги з боку односельців.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.