Увімкни відкритість України

31 травня 2011, 17:14
Власник сторінки
Юрій Сак
0
822

Увімкни відкритість України

Німці – пунктуальні. Французи – романтичні. Англійці – консервативні. Італійці – експресивні. Українці? Мало кому відомі… І мало кому цікаві.

Національні стереотипи, з одного боку, річ «стрьомна». Особливо, коли вони негативно-упереджені і використовуються для приниження або насмішок. Росіянам навряд чи подобається, коли американці зображають їх в голлівудських фільмах як п’яниць, які танцюють «калинку-малинку» з ведмедями. Французи ображаються, коли англійці називають їх розбещеними жабоїдами. А в «гарячих естонських парубків» напевно справді закипає кров, коли в їх присутності розповідають черговий анекдот про їх «медитативний» темперамент.

Водночас позитивні національні стереотипи можуть бути корисними і мають властивість сприяти підвищенню інтересу до нації та її держави. Бразилія, наприклад, завдяки своїй «фестивально-розгульній» репутації, приваблює щороку мільйони туристів. Так само духовність індусів служить потужним магнітом для шукачів просвітлення та гармонії з усього світу.

Відтак, те що українці на сьогодні мало кому відомі – це наш історичний бонус. Ми маємо можливість створювати власний національний стереотип з чистого аркушу, з нуля. І цю можливість потрібно використати реалізовуючи брендингову стратегію України.

Ми маємо унікальний шанс наповнити стереотип про нас тими рисами українського характеру і менталітету, які вигідні нашій країні; які заманять міжнародних туристів і приведуть інвесторів в нашу економіку.

Розроблена командою CFC Consulting стратегія просування іміджу України за кордоном пропонує «відкритість», як основоположну рису української нації, як головний інгредієнт новостворюваного національного стереотипу. Мета цього сегменту стратегії – зробити так, щоб Україна асоціювалась в Європі і світі з відкритістю так само, як Франція асоціюється з романтикою, а Німеччина з пунктуальністю.

«Відкритість» – це широке поняття, яке охоплює і гостинність, і дружелюбність і щирість. Українська відкритість – це той X-Factor, завдяки якому більшість іноземних туристів, приїхавши в Україну один раз, хочуть повернутись сюди знову.

Історично наша відкритість — наслідок географічного розташування України на перехресті цивілізацій та її багатонаціонального населення.

Сьогодні наша відкритість — це безвізовий режим для багатьох іноземців та інформаційно-рекламні кампанії "Ukraine. All About U" на CNN International та BBC World.

Ясна річ: красномовних заяв про те, що Україна відкрита для нових ідей та партнерства не достатньо. Щоб переконати прагматичного іноземного інвестора у нашій відкритості необхідні закони, які створять сприятливі умови для легкого ведення бізнесу. А щоб донести ідею відкритості до іноземного туриста потрібно, щонайменше, відкрити обіцяну йому кількість стадіонів, аеропортів та готелів до Євро 2012.

Найголовніше — Україна повинна щодня демонструвати світові свою відкритість до конструкивної критики і кореспондуючу їй готовність впроваджувати необхідні реформи.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.