День журналіста у Нових Петрівцях: бути чи не бути?

05 червня 2011, 21:38
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
512

З дитинства кожного з нас учили, що треба відповідати за свої слова. Кажуть, коли забагато сил витрачається на обіцянки, то мало сил потім лишається на їх виконання. У червні 2010 року Президент України Віктор Янукович пообіцяв українським журналістам екс

Але всіх ошелешили несподіваним рішенням суду, яке заборонило журналістам проводити будь-які зібрання у Межигір’ї. Мовляв, голова сільради Родіон Старенький скаржиться, що подібні дії перешкоджатимуть жителям Нових Петрівців вранці вільно їхати на роботу. Натомість він запропонував провести мітинг не під резиденцією, а на місцевій площі.

Звичайно, такі дії нікого не задовольнили. Адже захід планувався як цілком мирний. Проте рішення суду – закон. Тому треба його виконувати. Журналісти вирішили цього дотриматися: запланований захід – візит до резиденції Президента – проводитися не буде. Проте медійники все ж поїдуть до Нових Петрівців - аби зробити репортаж про те, як виконується місцевою владою це рішення.

Однак у мережі почали з’являтися заклики окремих осіб, неодноразово помічених у провокаціях, до ігнорування рішення суду і проведення журналістами запланованої акції. Зрозуміло, що за цим приховується виключно бажання здобути особистий піар. Що ж до журналістів, яких намагаються штовхнути на відверто протизаконні дії, то це може лише дати владі формальні підстави для посилення тиску на ЗМІ, та подальше придушення свободи слова.

ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» та ГО «Блок соціального партнерства «Порядок і Достаток»» приїдуть підтримати конституційні права журналістів, яким безпідставно заборонили проводити їхню акцію.

Початок о 8:00.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.