Марш проти політрепресій (фото)

07 червня 2011, 12:37
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
607

Вчора, 6 червня 2011 р., націоналісти і нацдеми провели у парку Тараса Шевченка віче "Проти свавілля панівного режиму!


За соціальну та національну справедливість! За свою Свободу!". Вони вимагали звільнити новітніх політв’язнів та припинити політичні репресії. Потім відбувся марш до Адміністрації Президента.

Після подій 9 травня у Львові заарештували стількох людей, переважно свободівців, що навіть я, а я постійно пишу про політв’язнів, збилася з ліку. Один із них, депутат Пустомитівської райради Степан Підкуймуха, голодував у СІЗО 16 діб. Як сказали мені його побратими, під час акції Підкуймуха не робив жодних активних дій, його просто переплутали з іншою людиною.
Зараз за гратами залишилося двоє – брати Коваліви, решта – на підписці або на поруках. Кримінальні справи порушені проти дуже багатьох людей, триває слідство.

Біля пам’ятника Тарасу виступали Андрій Мохник і Андрій Іллєнко від ВО «Свобода», нардеп Андрій Павловський і Тетяна Меліхова від БЮТ, Володимир Манько від КУН, Іван Крулько від Молодого Народного Руху, Михайло Ратушний, Олександр Гудима, Олександр Данилюк, Дмитро Павличко.

Учасники віча ухвалили резолюцію, у якій, зокрема, сказано:

«Уся вина за події, що відбулися 9 травня у Львові, цілком і повністю лежить на владі. Стало цілком очевидним, що режим Януковича, в парі з емісарами з Москви від початку до кінця зрежисував і здійснив цю провокацію. Її мета – отримати привід для нового витка політичних репресій і поліційного терору проти українців, щоб безперешкодно обікрасти українців і знищити державу.
Брутальне свавілля кримінального режиму Януковича-Могильова-Табачніка, поліційний терор і провокації принципово не здатні зміцнити становище владної верхівки, а лише сприятимуть наростанню революційних настроїв, і в підсумку – пришвидшать падіння режиму. Проти народу наперед безсилі багнети і кийки, так само, як тюрми і СІЗО безсилі проти соціальної і національної революції».

Далі почалася хода на Банкову. На початку акції я не була, перестріла колону на початку Хрещатика і далі пішла вже з ними. Кажуть, що біля Шевченка людей було під тисячу, але у марші, як на мій погляд, взяли участь десь 500 – свободівці і КУНівці, було також трохи рухівських прапорів і в самому кінці колони – кілька людей з символікою «Батьківщини» і БЮТ. Втім, поки дійшли до Банкової, залишилися прапори лише «Свободи» і КУН.

«Свободу політв’язням!», «Геть поліцейську державу!», «Зека геть!», «Януковича на нари!», «Ре-во-лю-ція!» - коли входили з цими гаслами на Банкову, скандували так голосно, що, мабуть, стіни тремтіли.
Взагалі, акція була така, з долею здорової агресивності, причому люди, як завжди на свободівських акціях, були абсолютно різного віку – від юних хлоп’ят «фанатського» вигляду до бабусь.

На Банковій виступали представники «Свободи» і КУН. Заступник голови КМО «Свобода» Юрко Ноєвий, як і більшість інших, пророкував повстання, казав, що такі речі, як інтереси нації, вищі за всі інші.

Виступав білоруський опозиціонер В’ячеслав Сівчик, сказав, що в Білорусі зараз сидить біля 30 політв’язнів.

Голова київської «Свободи» Андрій Іллєнко сказав: «Товариство, сьогодні вже багато було сказано правильного, але насправді слів замало. Ми повинні розуміти, що сьогодні Україна вступає в той період, коли вже дуже скоро або вона стане дійсно українською, в якій запанує соціальна та національна справедливість, або це буде олігархічна колонія Москви, а ми всі будемо сидіти десь по еміграціях, в кращому разі, а в гіршому разі в тюрмах. Сьогодні наступає велика епоха боротьби, про яку ми читали в книжках, на якій ми виростали – але тепер ця епоха боротьби приходить до нас. Кожен з нас – це солдат Нації і солдат Революції. Ви готові до боротьби? («Таааак!!!»)
Найголовніше, що ми маємо винести з сьогоднішньої нашої акції і взагалі з тієї політичної ситуації, яка сьогодні в Україні, - хто пройшов маршем вулицями Києва? Тільки «Свобода» і наші друзі з Конгресу Українських Націоналістів. Це означає, що тільки націоналісти є правдивим авангардом нації, і тільки націоналісти зможуть повести народну боротьбу. Слава Україні!».

P.S. У марші також взяла участь молодь з автономного товариства «Груша» з банером «Поки є Батьківщина – йде нескінченна війна» з портретами Коновальця і Шухевича. Вони вигукували гасла за здоровий спосіб життя (типу «Кури! Бухай! Рожай уродов!») і, як з’ясувалося, перед акцією, о 18 годині вивісили біля станції метро «Лівобережна» банер «Свободу патріотам!». Станом на 22 годину банер ще висів :)



Взято тут = http://bilozerska.livejournal.com/462088.html#cutid1
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.