Післямова

11 червня 2011, 20:35
Власник сторінки
0
712

до серії блогів про національну ідею.

Скажу одразу: про засоби досягнення в цьому блозі не буде. Так чиню не тому, що не маю що сказати, а виключно для фокусування уваги. Цьому цікавому питанню буде присвячено окремий блог.  Потім…

 Мені дуже приємно, що мій блог про національну українську ідею запустив цікаве обговорення і пошуку тих стратегій, які можуть стать об’єднуючим гаслом або метою для громадян України всіх регіонів. 

Першим відгукнувся дорогий Леонід Ілліч блогом «Национальная идея Украины».  Наскільки я зрозуміла, для нього вона у першому читанні звучить так:
а) созданы комфортные условия для ведения бизнеса на малом, среднем и высоком уровне .
б) существует эффективная правоохранительная система, а не набор судей, которые "являются членами команды президента" .

 Real McCoy пропонує такий варіант: Так вот, если наша страна будет страной небывалых возможностей без перешкод, страной, где любой может добиться всего своим трудом и талантом,  а также мы будем уверены, что в этой стране есть справедливость и честный суд, то рванём мы в далёкие дали и никто нас недогонит. :) Более того, в такой стране любой будет горд говорить на украинском языке, даже самый распоследний негр и москаль. :). Звучить трішки ідеалістично, однак є точки перетину з попереднім автором, а саме: справедлива судочинна система та комфорт для різних верств населення. Дякуємо автору.

Наступним став наш шкідливий котик-муркотик  Kot-na-Buge («К вопросу о национальной идее Украины»). Не зважаючи  на зневагу до наших мізерних справ, він сподобився та подарував нам таке бачення: солідарність поколінь об’єднає нашу країну. А ще там щось було про хату, небо, кришу, маму, корову, хлопчика , пісюн, землю та повну пазуху цицьок!  А у мене немає жодних застережень щодо цього ряду. Приймаємо…

Александр Бойко:   помоему ,нашей идеей должно стать-поддержка и раскрытие способных, изобретателей, рационализаторов, устр емленный людей . в том числе и творческих.

Ричард Дин Андерсон «Национальная идея Украины (ремейк)» влаштував справжній хохлосрач, розказавши нам які ми…….ну самі знаєте. В таких умовах ідеї не народжуються, тому поїхали далі.

Андрей ua. «Національна ідея на вигляд» запропонував нам відеоряд, який відображає його бачення ідеальної України. А також в обговоренні вважає:
- «Центром национальной идее является человек. Наша цель, это счасливые украинцы, которые счастливы в семье и имеют много детей. Это актуально во все времена.
-  Національна ідея це масштаб, це страгічне бачення майбутнього.
- КОЖЕН УКРАЇНЕЦЬ МАЄ ДОСТУП ДО ПЕРЕДОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ.

 Brod Nick   «Письмо дорогому Леониду Ильичу о национальной идее». Подарував нам невеличку притчу про корпорацію, яка випускала, випускає та буде випускати наливку «Хрен спиртовый 3 звезды». На мій погляд, класна  притча.  І висновок щодо НІ:  
-На этом этапе сделать "то, что нужно", может либо коллективное сознание, либо лидер с командой. Поскольку на последнего не сподобил нас создатель, наращиваем пока коллективное сознание - или, скорее, "коллективное бессознательное":)

 Юрий Радухин , «НАЦИОНАЛЬНАЯ ИДЕЯ: МИФЫ И РЕАЛЬНОСТь» порадував нас аналізом проблеми, однак власного бачення не запропонував. Ну що ж, і на тому дякуємо..

І ще… Дмитрий Таран «Национальная идея Украины» традиційно штовхав ідею , незрозумілу для мене. Щось про руських людей, всесвітній заколот… Однак останній абзац такий: «На этой земле жили, живут и будут жить украинцы, восточные, западные и южные. Эти украинцы могут создавать новые технологии для всего человечества и жить за счет этого. И в области энергетики и в области транспорта и в области ракетного дела, электроники, здесь живут самые лучшие моряки торгового флота (кто в курсе подтвердят, что украинцы по всему миру самые лучшие капитаны и старпомы), здесь просто живут шикарные люди, что во Львове, что в Донецке. Им нужно только научиться жить вместе без того,чтобы подыгрывать не украинцам».

І хто мені після всих цих блогів скаже, що у нас мало спільного, що ми не знаємо, чого хочемо? Дуже чудово знаємо. Залишилося втілити намріяне у життя.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.