Містраль

18 червня 2011, 08:28
Власник сторінки
Dolce far niente
0
557

і НАТО



В п‘ятницю Росія підписала контракт з Францією на два французьких вертольотоносці типу "Містраль". Десантно-штуромові кораблі Містраль будуть зібрані у Франції компаніями DCNS і STX на суднобудівному заводі в Сен-Назарі, що створить 1000 робочих місць на чотири роки.
Вартість купівлі 1.43 мільярди євро.
За словами міністра торгівлі Франції, контракт про купівлю наступних двох кораблів "належить до подальшого обговорення". Тобто Франція поки не пішла на пакетну схему "ми у вас купимо два корабля, а на наступні ви передасьте нам технологію його будівництва".

Що тут звертає на себе увагу? Найголовніше - це безпрецедентний егоїзм щодо своїх союзників по оборонному союзу НАТО, країн Східньої і Південно Східної Європи. Кремлю впринципі ніщо не завадить загрожувати їм в басейнах Чорного і Балтійського моря.

Для справки. Після розробки Францією ядерної зброї (імовірно, вкрали її технологію в США, в США крали ядерні технології всі хто завгодно, від СРСР до Ізраїля і ПАР) Франція вирішила що тепер ніщо незавадить витіснити США з Європи і стати найвпливовішою країною на континенті, комплекс "Наполеона" не давав спати клоунам з Парижа.
Чверть століття Франція бавилась в "особливі стосунки з Совком", поки Совок остаточно не гигнув. Після того в 90і Франція знову запросилася в НАТО.

Росія з Францією типу домовились що Кремль базуватиме ці вертольотоносці у Владивостоку "проти Японії". Але проти японських сил самооборони і особливо в штатівського Тихоокеанського флоту який стоїть за Японією, чи два, чи чотири вертольотоносці не канають, сили не ті.
Основний противних цих вертольотоносців - невеликі морські країни Східної Європи, в т.ч. і ті які є членами НАТО.
Ясно що попервах Росія скоріш за все і справді базуватиме ці кораблі на Далекому Сході. Проте з часом, коли вщухне шуміха навколо цієї угоди, ясно також і те що Росія їх переведе - або на Балтійський флот (проти Польщі і країн Прибалтики), або на Чорноморський флот (проти Грузії, Румунії, Болгарії, Грузії, можливо і проти Туреччини і України).
Чим ця угода закінчиться для НАТО-покищо невідомо. Чи чекає на Францію другий "вихід з НАТО", вже "примусовий" а не як перший "за власним бажанням"?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.