Росія і Україна: битва за Колобка.

20 червня 2011, 16:48
Власник сторінки
журналіст
0
530

Навіть цікаво, що ми будемо ділити далі, якщо в хід вже пішли навіть казкові персонажі.

Щойно прочитала статтю В. Бебика на forUmі Про Коло-Бога і російську спецоперацію «Колобок». Автор наводить прості факти з історії, за якими кожна мисляча людина здатна зробити висновки не тільки про походження казки, а і про витоки традиції вшановування Коло-Бога і взагалі сонячних символів.

Виявляється саме у с. Мезин Чернігівської області було знайдено перший символ Бога-Сонця. Знахідка датується початком XII тис. до н.е. Це дає право стверджувати, що саме на древніх українських землях почалося вшановування солярних божеств. І Колобок, на думку автора, міг нашими предками розшифровуватися, як Коло-Бог, пізніше втілившись у круглому їстівному побутовому персонажі.

Також В. Бебик наводить чіткі факти того, що за радянських часів Сталін давав вказівки «переробити» українські казки так, щоб вони виглядали суто російськими.

Цікаво, чи не так? Не важко зробити висновки хто, у кого, що запозичив.

Росіяни зі своїми вічними імперськими претензіями прагнуть довести усім, що власне української культури не існує, і що все, чим пишається наша нація запозичено у них. Виникає закономірне питання: якщо ви такі величні єдині володарі словянського світу, то яке вам діло до якоїсь там України? Чому постійно виникають викиди агресії в наш бік? Кращий метод захисту – напад?

Одним словом, стаття заслуговує уваги. Якщо когось зацікавило, ось посилання: http://for-ua.com/authornews/2011/05/02/070304.html

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Росія-Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.