Про Януковича і його курйози може вийде книжка?

27 червня 2011, 18:59
Власник сторінки
0
907

Про те, які курйози були у Віктора Януковича. Хронологія подій.

Розпочнемо напевно з того як 24 вересня, 2007 року  в Івано-Франківську у Віктора Януковича кинули яйце. Те, що це було саме куряче яйце, підтвердилося. До того говорили про каміння, чи якісь "невідомі тверді предмети", що начебто влучили йому в голову і груди. 

 Хоча відеозапис пригоди показує лише яйце, що поцілило в прем'єра. Далі (25 лютого 2010 р.)день інавгурації Президента України. Пригоди Януковича почалися ще в день інавгурації. У той день при вході до Верховної Ради на церемонію посвяти в президенти Януковича ледь не вдарило дверима. Опоненти нового господаря Банкової тут же побачили в цьому поганий знак, політична тусовка початку іронізувати з приводу того, що сталося, а в Інтернет потрапило відео «на Януковича напали дверей».


Після нападу дверей, «балкани по-осетинському». (1 березня 2010 р.) Як відомо, під час запису інтерв'ю каналу Euronews в Брюсселі, Янукович переплутав Косово з Сербією та Чорногорією, а Північну Осетію - з Південною. 

«Я висловився у свій час, що ми проти політики подвійних стандартів. Це на прикладі Сербії ... Чи, точніше, визнання незалежності Чорногорії ... Визнання незалежності Косово », - заявив Янукович. «Ще тоді було зрозуміло, що конфлікти на території заморожених конфліктів будуть тільки загострюватися. І наступний яскравий приклад був приклад Північної Осетії », - додав Янукович, переплутавши Північну Осетію з Південною.

Далі маємо (17 травня 2010 р.) За версією Google, історія з вінком Януковича потрапила в топ подій 2010 року, які користувачі найчастіше шукали в Інтернет. 17 травня під час візиту в Україну російського президента Дмитра Медведєва, в ході покладання вінків до могили Невідомого солдата українського президента мало не збило вінком: вітер підхопив композицію і поніс на Януковича. Між тим, ролик з вінком міг і не потрапити в Інтернет. Російський телеканал, який зняв це відео, не хотів його оприлюднити, пославшись на прохання адміністрації українського президента. Продюсер каналу плутався в причинах, за якими відео не може бути доступно. Спочатку він повідомив, що не дасть це відео, оскільки воно виставляє президента Януковича в поганому ракурсі. Потім уточнив, що не дасть це відео, так як воно «містить технічний брак». До речі, історія з вінком на цьому не закінчилася. Вінок, який налетів на Януковича, продали з інтернет-аукціону за 42 тис. грн.

Далі переходимо, до дати 14 червня 2010 р. Тоді  розповідаючи в ефірі програми «Подробиці тижня» про III саміті Наради з взаємодії і заходів довіри в Азії, Віктор Янукович «розділив» Євразію на Азію і Євразію. Президент зазначив, що в цій зустрічі взяли участь «трохи більше 40 представників країн Азії і Євразії».Але як відомо Євразія - найбільший материк Землі, що складається з двох частин світу - Європи і Азії.

Не минув і місяць як уже, 2 липня 2010 р. під час прес-конференції з держсекретарем США Хілларі Клінтон Янукович допустив черговий конфуз. У вступному слові Янукович двічі назвав держсекретаря США «генеральним секретарем». Пізніше він повернувся до підготовленого тексту виступу і далі став називати Клінтон "пані державний секретар».

26 серпня 2010 р. у мережі на YouTubі з'явилося відео з офіційного заходу за участю президента Януковича і глави російської держави Дмитра Медведєва. Там Янукович, вітаючи присутніх, переплутав ім'я російського президента. «Шановний Володимире Анатолійовичу, шановні колеги, друзі ...», - почав свою промову президент України. Нагадаємо, Володимиром звуть не першого, але й не другої людини в Росії - Путіна.

Згодом 21 вересня 2010 р.під час поїздки в місто Глухів Сумської області, на переговорах з російським колегою президенту Віктору Януковичу знову не пощастило в дипломатичній риториці. Конфуз трапився, коли, виступаючи разом з президентом Росії Дмитром Медведєвим, український гарант обмовився: «Ми на самому початку з Дмитром Анатолійовичем домовилися, що не будемо говорити про погане, а краще зробимо».
. 

Більше 4 місяців Янукович був «послушний» Але витримка закінчилася…і знову сміх.. 22 січня 2011 р. на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України президенту не піддався написаний райтерами спіч. Виступаючи, Янукович обмовився, перетворивши «труднощі заради втілення реформ» в «зараза втілення реформ».

Через менше тижня 28 січня 2011 р. під час виступу в Давосі в рамках Всесвітнього економічного форуму на українському ланчі Янукович не зміг вимовити гасло промо-кампанії України, яка демонструється на світових телеканалах - «Увімкні Україну». Президент читав свій виступ з листа, кажучи про залучення іноземних інвестицій до України після його приходу до влади. «Це свідчення зростання довіри до України», - сказав Янукович. «Цей слоган - увікні ..., увікні ..., - вікніть для себе Україна - це слоган промо-кампанії нашої держави до Євро-2012», - сказав Янукович. «Для того щоб увікнуті Україна, досить подивитися на неї власні очі, коли почнуть цвісти каштани в Києві. І в містах українських почнуть роздягатися жінки. Побачити цю красу - це чудово », - додав Янукович. Останню його репліку про жінок ведуча ланчу, американська журналістка Христя Фрілянд, сприйняла як неполіткоректно. «Політична коректність ще не досягла Україна, але все одно було чудово почути про красу українських жінок», - згладила конфуз Фрілянд.

11 лютого 2011 р. виступаючи на розширеному засіданні Комітету з економічних реформ, Янукович порівняв своїх попередників зі «шлеппера», говорячи про необхідність реалістичного планування проектів розвитку регіону та про потребу затягнути тугіше пояси. «Щоб коли ми плануємо щось або говоримо, головне - щоб ми шлеппера не стали, як дехто з наших попередників», - повідомив президент. Відповідно до словника злодійського жаргону, у слова «шлеппер» є чітке тлумачення - в кримінальному середовищі воно означає «вагонний злодій», тобто той, хто обкрадає пасажирів у поїздах. Сам того не бажаючи, президент дав привід для мовознавчої дискусії.Представники «Української незалежної ради єврейських жінок» заявили, що слово «шлеппер» має другий варіант трактування.В єврейському середовищі Україні це слово часто вживали в значенні «неакуратний, розхлябаний, неорганізований, недбало одягнений». Оточення Януковича не уточнило, що мав на увазі гарант, вживаючи слово «шлеппер».

Також не можна обійти увагою невелику курйозну ситуацію, що трапилася з президентом 21 лютого в ході установчого засідання науково-експертної групи зі створення Конституційної асамблеї. Янукович пояснював присутнім, чому він призначив першого президента України Леоніда Кравчука керівником науково-експертної групи зі створення Конституційної асамблеї. «Леонід Макарович мені достатньо підло (укр.« пiдступно ».- ред.) Розповів, як це можна організувати, і тому я прийняв його ініціативу», - повідомив він присутнім, швидше за все, маючи на увазі, що розповідь Леоніда Кравчука був « доступним ».

 У Януковича черговий казус: забув назву закону про доступ до інформації 

«Ми створили нормальні умови для розвитку демократичних інститутів в нашому суспільстві, ми прийняли закон ...», - при цьому Янукович зробив довгу паузу, забувши назву закону, про який хотів сказати.  «Як він у нас називається?», - Попросив президент підказки залу.  З перших рядів залу йому підказали назву документа.  «Про доступ до публічної інформації, якщо точно», - підхопив Президент.  Він розповів, що відповідно до цього документа у всіх відомствах створюються підрозділи, які «сьогодні розкривають всю інформацію по тим запитам, які надходять від різних інстанцій, громадян, засобів масової інформації».  В ході свого виступу перед учасниками конгресу, Янукович двічі говорив про те, що готовий буде відповісти на всі наявні у делегатів заходи питання.  П.ісля закінчення свого виступу він залишився стояти за трибуною, однак після того, як головуючий конгресу подякував Януковичу за участь у заході, Президент пішов зі сцени і покинув конгрес.  Президент Віктор Янукович знову зганьбився. Розповідаючипро те, чому розігнали Майдан, він згадав про Новий рік. Алеколи мова зайшла про ялинку, президент "завис", намагаючисьзгадати як це слово звучить по-українськи.

 Янукович переплутав барометр і флюгер. Президент України Віктор Янукович, виступаючи перед українськими і іноземними інвесторами, переплутав барометр з флюгером, а інвестиційний клімат назвав погодою. Янукович наголосив на важливості співпраці влади і бізнесу, зазначивши, що саме бізнес повинен вказувати чи правильну політику веде держава. "Для мене дуже важливе відчуття того, що барометр, який є у державі в особі бізнесу, підкаже, чи у тому напрямку вітер віє", - сказав Президент. Він також підкреслив, що інвестиційний клімат у країні покращується і влада робить усе, для того, щоб бізнесу було комфортно працювати. "Хто, як не ви, ті, хто працюють у різних країнах, відчувають той клімат, який є, з його особливостями, здатні дати реальну оцінку. Тому, я хочу запитати у вас, яка погода в Україні, на ваш погляд", - сказав Янукович, звертаючись до бізнесу. Зазначимо, що барометр - це прилад для вимірювання атмосферного тиску. А для вимірювання напрямку (інколи і швидкості) вітру використовується флюгер.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.