Свобода слова для обраних

29 червня 2011, 09:33
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
551

Гарант, попри вимоги Конституції, поділив ЗМІ на провідні та не провідні.

Гарант, попри вимоги Конституції, поділив ЗМІ на провідні та не провідні.

 Як повідомили ЗМІ, Президент Віктор Янукович у п’ятницю, 24 червня, проведе зустріч із журналістами провідних українських ЗМІ. До провідних ЗМІ  потрапили : "Інтер", Перший національний телеканал, 1+1, ICTV, найрейтинговіший новинний сайт "Обозреватель" (obozrevatel.ua) та, чомусь, газета «Сьогодні».

 Не вдаючись до аналізу цього рішення, такий підхід Банкової до інформаційної  політики є дивним, а точніше є проявом  політики штрейкбрехерства. Поважаючі себе журналісти мали б відмовитися від пропозиції «від якої не можна відмовитися». Адже саме так встановлюється цензура та знищуються незалежні засоби масової інформації, діяльність яких і є ознакою наявності  свободи слова.  

Отже виходить Гарант нехтує елементарними правами та свободами громадян України:

 Стаття 24 Конституції України гарантує, що  «не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси,  кольору шкіри,  політичних,  релігійних  та  інших   переконань,    статі, етнічного  та  соціального  походження,  майнового  стану,   місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Стаття 7 Закону України «Про інформацію» гарантує  «всім  суб'єктам  інформаційних  відносин  рівні права і можливості доступу до інформації


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.