Подвійна мораль Януковичів.

29 червня 2011, 09:58
Власник сторінки
юрист
0
650

Верховна рада України та Президент України фактично скасували доплати до пенсій чорнобильцям, дітям війни та військовослужбовцям.

14 червня цього року якось непомітно пройшла подія, яка не привернула належної уваги засобів масової інформації, хоча наслідки Україна буде розгрібати ще дуже довго. Це прийняття Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" . На перший погляд, здається, а що тут такого, ну внесли зміни в бюджет країни, і що з того? Але це на перший погляд. Насправді зміни стосуються мільйонів українців, адже фактично скасовують пенсійні доплати для чорнобильців, дітей війни і військовослужбовців. І метою прийняття Закону було саме це, позбавити мільйони людей частини своїх пенсій.

252 мурлоподібних дебілоїди чудово розуміли це, коли голосували за прийняття цього Закону. Чудово це розумів і двічі несудимий хрюн, коли підписував цей Закон. Так само вони розуміли, коли списували 25 мільярдів гривень заборгованості перед державним бюджетом України підприємств ПЕК за який рахунок будуть лататись дірки державного бюджету.

Згаданий Закон не скасовує пільг, а лише встановлює, що пенсійні доплати чорнобильцям, дітям війни та військовослужбовцям будуть виплачуватись у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України виходячи з наявного фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду України на 2011 рік. А який у нас бюджет Пенсійного фонду України? Правильно. Супернегативний з великим мінусом. Про це бізнесовий чинуша Тігріпко ( це той, що не дуже хотів платити податки в бюджет з продажу свого банку і не заплатив) все всім доніс, рекламуючи свою пенсійну «реформу».

А Пенсійний фонд України та його територіальні підрозділи випереджаючи події за червень місяць цього року починаючи з другої половини місяця припинили виконання рішень судів по пенсійним виплатам, мотивуючи тим, що пільги скасували.

Для непосвячених слід дати коротку історію питання пільг. 20 років наша бидлоеліта всіх партійних віросповідань та орієнтацій гралась в популістичну гру напередодні кожних виборів, - давала народу начеб то якісь пільги у формі різних законів. З однієї сторони Закон є, і пільги також є, але фінансування здійснювалось в межах коштів державного бюджету нашим Урядом, тобто платились фактично копійки, а тому люди були позбавлені своїх пільг багато років. Після рішень Конституційного суду України від 09 липня 2007 року та 22 травня 2008 року, коли зупинення дій законів про пільги та доплати до пенсій Законами України «Про державний бюджет України» було визнано неконституційними, з’явилась реальна правова можливість відсудити належні пільги та доплати до пенсій, що і сталось. Починаючи з кінця 2010 та початку 2011 року почали вступати в силу перші рішення по пенсійним справам і з цього часу кількість винесених рішень та виплат лише зростала в геометричній прогресії. Всі управління ПФ, які раніше були «самоокупними», тобто отримували більше коштів по внескам, ніж пенсійних виплат стали дотаційними за рахунок Державного бюджету України.

Слід зазначити, що доплати до основного розміру пенсій пільговикам та чорнобильські пенсії не є проблемою Пенсійного фонду України, це зобов’язання держави та повинні виплачуватись за рахунок Державного бюджету України.

Що ж робить правляча коаліція? Вона фактично перекладає всю відповідальність по цим виплатам на Пенсійний фонду України, наперед знаючи, що виплата всіх доплат буде автоматично припинена. Це не правовий нігілізм, адже мова іде про умисні дії, спрямовані на: зменшення пенсій українцям, укриття неплатоспроможності держави по внутрішніх зобов’язаннях, що є фактичним внутрішнім дефолтом, зменшення видаткової частини бюджету країни і ще більше зубожіння населення.

Що можна передбачити вже сьогодні?

Перше, Затримка пенсійних виплат буде індексуватися, тому держава за рахунок такої економії лише збільшує свої зобов’язання перед громадянами України.

Друге. У випадку розгляду питання конституційності даної норми Конституцінйим судом України гадаю, що вона буде таки визнана неконституційною, але якщо питання буде там розглядатись. Це питання до опозиційних депутатів.

І третє. Військовослужбовці та чорнобильці є відносно молодою частиною наших пенсіонерів, адже і ті і другі ідуть раніше на пенсію за всі інші категорії населення, а тому не думаю, що вони проковтнуть мовчки такий подарунок держави. Для тих, хто не знає, то скажу, що тільки підвищення за проживання в чорнобильській зоні для всіх пенсіонерів складає одну мінімальну зарплату до пенсії, зараз 960 гривень. Основна і додаткова пенсія інвалідів чорнобиля 3-ї, 2-ї та 1-ї груп складає відповідно на сьогодні 4956, 6685, 8404 гривень і сьогодні багато пенсіонерів вже відсудили ці виплати. Чи виникне у них бажання отримувати своїх 800 гривень, коли наша бидлоеліта жирує в межигір’ях, куршавелях за народний рахунок? Гадаю, що ні, бо раніше держава так нахабно не залазила в кишеню до свого народу, тому і народу було «фіолетово», що роблять державні пройдисвіти з Україною. І люди раніше не вірили, що у держави можна щось відсудити, а тепер вони розуміють, що це стало реальним.

Прийнятий Закон дає новий відлік, - повне фіаско нової влади. З цього часу всі розмови про реформи можна закрити в шафу, яка припала пилом, та забути дуже надовго. Проводити пенсійну реформу за рахунок збільшення страхового стажу та пенсійного віку простим смертним залишаючи близько 30 спеціЯльних законів пільгового нарахування пенсій, - з такою казочкою тепер можна сходити в Київський зоопарк та втокмачувати в голови доздихуючих там тварин. Проводити експерименти в системі охорони здоров’я та освіті на зразок скорочення сільських ФАПів, дільничних лікарів та навчальних закладів, то від лукавого. Реформи методом зменшення потреби, а не збільшення можливостей, неминуче призводять до збільшення існуючих проблем та соціальної напруги в суспільстві.

Ця влада збанкрутувала. Причому разом з державою і з українським народом. А давно відомо, що українець сидить доти, доки йому в кишеню не залізли або не зайшли до хати. Своє українець ніколи не віддасть. Осінь та зима в Україні передбачається штормовою для влади. Цікаво тільки, чому це наші українські засоби масової інформації замовчують таку аферу з пенсіями? І опозиція також? Відповідь дайте самі.

  І наостанок пригадайте, як запевняв Азаров в квітні місяці, що пільги чорнобильцям ніхто не скасує. Не збрехав, бо пільги лишились, а грошей немає. Але це ж не брехня. Це... політика.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.