Легалізація земельного капіталу замість реформи

29 червня 2011, 13:04
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
518

Єдиним прогнозованим наслідком скасування мораторію – є легалізація земельних капіталів Рената Ахметова , Олександра Кравчука, Олега Бахматюка .

Земельна реформа в Ураїні розпочалася з прийняття Верховною Радою України Постанови « Про земельну реформу» 18 грудня 1990 року. На початку все йшло добре, спеціалісти проводили інвентаризацію земель, формували резерви, встановлювали межу населених пунктів, розробляли проетки роздержавлення земель, виділяли паї та видавали відповідні правовстановлюючі  документи. Але в кінці 90-х творці земельної реформи знехтували землевпорядкуванням і як результат влада втратила можливість контролювати сферу планування та управління земельним фондом, інформаційна база про землі перестала існувати.Подальший розподіл земельних угідь по сьогоднішній день йде по неконтрольованому владою шляху - як наслідок безцінні рекреаційні землі кримських заповідників, ботанічних садів надані під приватної забудову, прибережна полоса Дніпра забудовується не тільки в Києві, а й в Черкасах та  Запоріжжі . Разом з тим в Україні з’явилися фермерські господарства, а  в останні  роки  великі сільськогосподарські холдинги, власники яких поповнили список мільярдерів  Forbes.

Таким чином, можна констатувати, що земельна реформа завершена в цілому.Натомість команда професіоналів пропонує легалізацію ринку сільськогосподарських земель, який існує «де факто» називаючи її реформою, не прогнозуючи її наслідків, адже так і не проведена національна інвентаризація земель, так і не створено єдиний загальнонаціональний земельний кадастр.  Єдиним прогнозованим наслідком скасування мораторію – є легалізація земельних капіталів  Рената Ахметова , Олександра Кравчука, Олега Бахматюка .

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.