Про мєнтовську спільноту.

30 червня 2011, 20:55
Власник сторінки
юрист
0
482

Думки вголос про необхідність реформування МВС і не тільки.



Українським інформаційним простором час від часу прокочуються хвилі мєнтовських скандалів, це коли когось вбили, закатували, зґвалтували або пограбували, обікрали працівники дуже схожі на наших доблесних міліцянтів, але після кількох тижнів або місяців плідної роботи на кшталт «шито-крито» всі справи розсипаються на друзки, а наш можливий вбивця, ґвалтівник-педофіл і грабіжник далі працює «во благо Родіни» для своєї майбутньої пенсії.


От уявімо, у нас є міліціянт, який не зміг все зробити «шито-крито», і десь оскандалився на Ю-Тубі або пресі. Що такому бідоласі робити? Негайне звільнення і порушення кримінальної справи. І відразу після цього поступове закриття кримінальної справи за відсутністю складу злочину, - свідків немає або відразу хворіють амнезією, докази розчиняються і справа розвалюється. Після цього вже наш горе-міліцянт судиться з державою і … правильно, поновляється на роботі зі збереженням пільгового стажу, стягненням заробітної плати за вимушений прогул і моральної шкоди. І дивись вже через рік наш начеб то вбивця, ґвалтівник і грабіжник вже відмитий, чистенький і заштопаний праНцює знову для своєї рідної неньки-Батьківщини. Майже в ста відсотках випадків все закінчується саме так. Але, що ж призвело до того, що начеб то нормальний хлопець з технікумом або училищем за плечами і армією стає на такий хибний шлях?

От самі подумайте, які батьки мріють, щоб їх «чадо» в майбутньому стало мєнтом? Всі хотіли б, що їх діти були економістами, менеджерами, юристами або навіть лікарями і педагогами, але ж ніяк не мєнтами. Мєнтами у нас стають ті, хто не зміг закосити від армії, а це в основному діти з не дуже заможних сімей з освітою в більшості випадків не вище середньої спеціЯльної. Приходить така дитина в школу міліції після армії без вищої освіти і починає отримувати мєнтовський вишкіл. І дивись, вже через рік роботи наш стіпіснітєльний хлопець вже б’є мордяки громадянам України як треба, тобто професія накладає на нього свій «отпєчаток», в основному на мозок, серце та моральні принципи.

Що отримує Україна в такому випадку? Нашого класичного мєнта. Завдяки чому? Перше, - це армія. Друге, - це школа міліції. І третє, - це наша міліція. Заготовка повністю готова до роботи та перетворення у ідеальну деталь для механізму під назвою - мєнтура.

Крім того, Україна отримує ціле паразитуюче міністерство своїх особистих справ, в якому праНцівники жиють з однією думкою, - отримати пенсію чим більшу та урвати десь якось до заробітної плати преміЯльних. Чому все відбувається саме так?

Перші причини вже відомі, - це триступенева школа становлення «мєнта» та низький рівень морально-етичних якостей, викликаний в більшості випадків дитячим комплексом заздрості та потребляцтва.

Серед інших причин є сама структура нашого споживацького міністерства, та підходи в роботі, спрямовані на створення гарних статистичних даних, що було сформовано ще за радянських часів.

Показник! Де показники, таку вашу ять і ать, а щоб вам повилазило! Приблизно отак проходять наради в нашому міністерстві на всіх рівнях. І пішли показники на-гора. І так пішли, що Україна перебуває на перших місцях в світі по кількості розкритих злочинів та по кількості працівників силових структур на 1000 населення. Ото вже працюємо.

Наша українська міліція є лише невеликою частиною цілої ланки структур, що лише шкодять нашій державі. Міліція лише доповнює загальну судово-правоохоронну систему: Армія-Міліція-Прокуратура-СБУ-Суд –Пенітенціарна система. Вона є першою ланкою, де робиться вся чи майже вся погода.

Жодна ланка не виконує своєї функції. Пенітенціарна система не перевиховує, армія не охороняє спокій держави, міліція переслідує громадян, прокуратура здійснює нагляд за корупційними схемами ( щоб біля їх носа щось не проскочило), а судова система легітимізує весь процес.

Наведу кілька прикладів зі своєї практики про те, як робляться показники в міліції, а звідси злочини і злочинці з повітря. Наркомани, п’яниці та бомжі вже злочинці в нашій державі, бо саме вони забезпечують існування всієї цієї системи. Якщо ти хоча б один раз «відмітився» в наших органах,то вже став потенційним кандидатом на показник. Тепер тебе постійно будуть «пасти» і забезпечувати високе розкриття злочинів або ти простий громадянин, навіть законослухняний, але це тебе не спасе від …. покарання.

Наведу кілька прикладів з життя.

Перший випадок. Громадянин Р займається виноробством, причому дуже непогане робить вино. А нашому відділу міліції потрібно якраз зробити показник. Але є ще підпільний цех, де розливають якусь отруту замість вина. Що потрібно нашим міліціянтам? Правильно. З підпільного цеху отримати відсоток за «кришу», а з громадянина Р зробити продавця алкоголю. З цією метою до громадянина Р підсилають знайомого, який вже на гачку в міліції, з проханням продати літр вина, який після вмовлянь на кшталт « та ми ж з тобою та я ж пацан», і в якийсь момент громадянин Р продає кілька літрів вина. І тут… протокол, акт, пояснення свідків, виїмка всього погреба і справа в суд. Все. Показник є. Справа і штраф щонайменше. Показник наверх. Цех працює і приносить роялті. Бюджет отримає кошти від штрафу. Громадянин Р перестає робити гарне вино, а люди продовжують пити «бодягу» з підпільного цеху.

Другий випадок. Громадянина С робить комп’ютерну техніку громадянину К, який крім всього торгує травою. В якийсь момент міліціянти дізнаються, що громадянин К не платить за «кришу», тобто не працює в їх спілці залежних продавців трави, а тому в цілях знищення непотрібного конкурента його ловлять, кидають траву в кишеню, порушують справу, а свідки є, - ті, що на гачку в міліції, - наркомани, п’яниці, бомжі. Але, щоб був гарний показник наверх, потрібно розкрити ОЗУ ( організоване злочинне угруповання). Пробивають номер телефона, а там номер нашого громадянина С. І тут починаються проблеми у громадянина С., бо він перший можливий учасник цього ОЗУ. Для нього існує з цього часу такий алгоритм дій: перше –це «відкупитись» або їхати на зону. Звісно, що громадянин С обирає перше і платить по кошторису, щоб не сісти. Бо він же розуміє, що трава може опинитись в його кишені. Показник наверх. Розкрили ОЗУ. Конкурентів стало менше на ринку трави. Гроші в кишені від роялті та від викупу.

Третій випадок. Громадянин П наркоман. Коли він потрапляє в поле зору наших міліціянтів на нього вішають справу і організовують два роки умовно. З цього часу він починає платити щомісячні внески та забезпечувати інформацією наших міліціянтів. Коли два роки мають вже закінчитися, на нашого громадянина П вішають кілька адміністративок і дають документи в суд, який дає за злісне порушення режиму вже чотири роки позбавлення волі. Показник наверх. Держава чотири роки буде утримувати громадянина П, який вже пройшов лікування, реабілітацію та має намір одружитись та мати дітей.

Четвертий випадок. Громадянин С в суботу напився і попався двом міліціянтам. Після зустрічі з ними втратив кілька тисяч гривень, отримав струс мозку та кілька поламаних ребер з протоколом. Показник наверх. Мобілку в кіоск б\у телефонів. Гроші в кишеню.

І п’ятий випадок. Студент А мав нещастя йти біля міського відділу міліції, у яких кінець місяця і край треба показники. Студента хапають попід руки, траву в кишеню і …. пропозиція піти в кіоск купити пива, щоб не порушувати справу. Той погоджується. В кіоску продають пиво. Хазяїну кіоска штраф. Студенту штраф. Показник наверх.

Таких випадків в межах України десятки тисяч. Злочини вигадуються і створюються і розкриваються, забезпечуючи гарні показники та перші місця в світі по розкриттю злочинів. Ті, хто не може себе захистити, - наркомани, п’яниці та бомжі і інші громадяни, забезпечують функціонування паразитуючої системи, яку неможливо реформувати. Її можливо тільки повністю ліквідувати та створити нову з новою системою набору в органи внутрішніх справ, освітою, методами роботи, починаючи від реформи освіти в школі, реформування армії та ліквідації шкіл міліції.

І наостанок наведу розмову з одним міліціянтом перед новим роком в грудні місяці. «А що я можу зробити. Начальство вимагає показники. Реальні справи зверху кажуть закрити, бо підеш з роботи. Скоро Новий рік у людей, а мені дали аванс 200 гривень. А дома двоє дітей, дружина не працює і квартиру я знімаю. А в руках зброя і посвідчення. То що мені робити тепер? »

Як в тому анекдоті: Гражданин Сидоров под покровом ночи проник в отделении милиции и провел в нем всю ночь. При этом незадачливый гражданин пять раз стукнулся головой о стенку, зачем то выбил себе все зубы, сломал два ребра и испачкал своей подписью несколько признательных показании на общий срок до 108 лет.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.