Ми разом!

01 липня 2011, 06:55
Власник сторінки
юрист
0
396

Сьогодні урочистий день для всіх мешканців Переяслав-Хмельницького!

Сьогодні ми створили відділення нашої організації в цьому місті.

Кілька тижнів тому, нам стало відомо, що між підприємствами, які надають послуги з перевезення пасажирів на міжміських маршрутах відбувається конкурентна боротьба. Внаслідок цього, міські служби, за рахунок коштів міського бюджету, здійснюють необґрунтовані витрати, з метою сприяння окремим перевізникам у забезпеченні монопольного становища на ринку.

Зокрема, 24 червня 2011 року, за вказівкою виконкому міської ради та комунальних служб міста Переяслав-Хмельницькій, була виведена з роботи зупинка міського транспорту по вулиці Б.Хмельницького, буд. 98, шляхом засипанням її щебенем. Одразу після пошкодження зупинки громадського транспорту, місцеве відділення ДАІ розпочало переслідування автобусів міжміського напряму, які здійснювали загрузку пасажирів на вказаній зупинці. У протоколах про адміністративне правопорушення зазначалося, що перевізник здійснив посадку пасажирів на непристосованому для цього місті. Отже місцеві працівники ДАІ і комунальні служби діяли разом, з метою створення перешкод для роботи перевізників, які працювали на цьому місті. 

Такі дії, на нашу думку є проявом корупції місцевих чиновників і спрямовані на встановлення монопольного становища окремих перевізників. А тому ми запропонували мешканцям міста звернутися до  прокуратури Київської області, обласної адміністрації і Президента України з проханням перевірити законність дій комунальних служб міста  Переяслав-Хмельницьке, встановити винних у вчиненні корупційних дій, а також притягнути винних чиновників до відповідальності. Зранку, наші активісти збирали підписи мешканців міста стоячи прямо на щебені, це вражало громадян і вони підписували вказане звернення, бо все занадто очевидно.

Поки ми збирали підписи, голова організації Богдан Хмельницький підшукував офіс для відділення і давав перші настанови членам організації. Отже офіс нашої організації знаходиться за адресою: м. Переяслав-Хмельницьке, вул. Б. Хмельницького,  32 (у приміщені швейної фабрики "Гаян"), тел. 0672433337. Все це символічно, і місце, і вулиця співпадають з ім’ям нашого лідера. Ми сподіваємося, що захист прав перевізників, це перший крок на шляху становлення дійсно народної організації, яка змусить будь-яку владу вести себе чемно, законно и справедливо. І не лише з «сильними цього світу», а й зі звичайними громадянами, які об’єднавшись звільнилися від страху втратити останнє і відчувають себе господарями міста, а не кріпаками чи холопами.

Як і скрізь по країні, громадяни можуть звертатися до наших правозахисників, які разом з адвокатами і юристами, зможуть вирішити наболіли питання громадян. Ми запрошуємо всіх громадян, громадських діячів і підприємців до співпраці. Ми знаємо, як подолати корупцію і свавілля, ви знаєте де вона спричиняє найбільші збитки місцевій громаді, разом ми подолаємо ці негативні явища. Вступайте до лав нашої правозахисної організації, ми вже поруч!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.