Для чиновників боротися з наркоманією складно, дорого і небезпечно, а розмовляти і робити заяви про позитивні рухи, це значно краще і безпечніше

01 липня 2011, 07:01
Власник сторінки
юрист
0
460

24 червня, у приміщені Медичної бібліотеки м. Києва, відбулася конференція громадських організацій, присвячена Mіжнародному дню боротьби з наркоманією.


Організаторами конференції виступила Громадська рада при МОЗ України, ВСГО «Рух протидії наркоманії та наркокорупції», ВГО «Рух матерів та дружин проти аморальності». На конференції, чиновники і громадськість шукали найбільш ефективні варіанти зниження численності наркозалежних, подолання злочинності, пов’язаної з розповсюдженням наркотичних засобів. Зокрема, обговорювалися наступні питання: глобальність поширення наркоманії в Україні,  альтернативні шляхи подолання залежності, шляхи попередження розповсюдження наркоманії, а також незаконного продажу наркотичних та психотропних речовин через аптеки та лікувальні установи, співпраця громадських організацій з органами державної влади в напрямку боротьби з наркотиками.

Я вважаю, що жодний чиновник не зробить жодних кроків, якщо громадськість, громадські діячі, не знайдуть способи контролю за діяльністю чиновників. Вони не зацікавлені у результатах, бо боротися з наркоманією складно, дорого і небезпечно, а розмовляти і робити заяви про позитивні рухи, це значно краще і безпечніше. Отже за відсутності громадського контролю і реальних важелів впливу, ми не отримаємо нічого, крім звітів і гучних заяв. Хоча краще, хоча б говорити на цю тему, ніж взагалі мовчати і нічого не робити.

По завершенню учасниками конференції була підписана резолюція.

Проект резолюції:


1. Консолідувати зусилля влади та громадськості, і застосувати невідкладних заходів до подолання явища «Аптечна наркоманія».

2. Звернути увагу і досліджувати проблемні питання запровадження і поширених засобів профілактики наркозалежності, особливо в виправних закладах, а також дотримання закону у сфері незаконного обігу наркотиків, стосовно введення засобів профілактики наркозалежності.

3. Застосувати заходи по поглибленню співпраці громадських організацій та державних структур в сфері профілактики негативних явищ наркозалежності та залучення їх до програм реабілітації та соціальної адаптації.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.