Про вибор нации

01 липня 2011, 07:34
Власник сторінки
Сотрудник
1
889

...

Дима, пример про магазины, как мне кажется, совсем не в кассу.
Есть вещи фундаментальные. Они как каркас держат нас, хомо, на определенном развитии.
К примеру, немцы и греки.
У немцев роль каркаса общества играет роли трудолюбие и экономность — они не в кризисе.
У греков такого каркаса нет — они опускаются в ...опу.
Так же гендерные различия — это тот каркас который держит все человечество.
Убери это, на кого мы превратимся?
Я думаю, что это будет похоже на мир Хаксли в романе "О новый чудный мир".

Пожаловаться

Fata_Morgana2  Греки заложили основу европейской цивилизации, а вы говорите .... это народ с многотысячелетней историей. И трудолюбие у них есть , с экономностью, правда, не очень - поесть они любят и гостей угощают как грузины примерно.
А попу им заложил социалист Андреас Папандреу популистскими методами правления.

 

Я снимаю квартиру у гражданки Германии, а раньше она была нашей соотечественницей. Все денежные дела ведет брокер. Так как брокер корректна и адекватна—у нас, иногда, получаются интересные беседы за жизнь.

Так вот она рассказывает, что хозяйка квартиры ни ее сын с невесткой в Германии не работают. Живут на пособиях. А этого пособия им хватает как раз на жизнь, без развлечений. И она постоянно трепет нервы брокеру: — Почему так мало денег!?

Раньше квартира сдавалась на 500 грн дороже. Да и бакс вырос и теперь в долларовом эквиваленте вообще мало получается.

Так вот, неужели они не могут там себе найти работу, чтобы хорошо себя чувствовать, тем более что они уже там лет 15 живут. Кстати, они и в Украине не сильно утруждались трудом.

Оказывается, что не хотят. Лень им.

Так вот, я так полагаю, что проблема не в самом Андреас Папандреу, который заложил попу грекам, а в самих греках, которые голосовали за популиста-политика. Потому что, им так захотелось и чтобы ничего не делать.

Немцы ведь не голосуют за таких, а голосуют за тех внимательно следит за событиями и подкручивает гайки.

Кстита, про трудолюбие греков.

іскуцтво жить красіііво

Ось новина про те, що Греції знову дадуть грошей. дольче віта, а не життя. це при тому, що офіційно робочий день працівника бюджетної сфери в Греції закінчується о 2 годині дня. починається о 9 або навіть о 10. а в бюджетній сфері працює більшість народу.
їздила Грецією, не бачила жодного городу біля будинку. тільки обабіч - оливкові дерева. в Туреччині вся земля - або теплиці з помідорами-огірками, або мандаринові і бананові сади, або ще які плантації, в Греції ж тільки оливки і таверни. сервіс при тому в отелях - лайно, якщо тільки не впахують там за 300-500 євро наші люди. грек за ці гроші впахувать не буде, йому на цигарки не вистачить.

вечорами всі греки тусують по кафе, барах, тавернах, вихідними там нема де протиснутись. вони ніколи не будуть зажиматись, економити і впахувати більше - не той стиль життя. вигідно вступивши в Євроунію по пібробленій звітності, вони будуть видоювать півсвіту до нескінченності,  - і в голову не беруть, скільки триліонів складає їх зовнішній борг, вони живуть і хочуть жити ще ліпше. а решта - не їх клопіт. всі сувеніри, що там в крамничках, магнітики з аполонами, венерами і афінами зроблені канєшна же в Китаї.

звісно, німців, коли вони бачать таку дольче віту без напряга, хапає кондратій од люті. адже на їхні податки в тому числі ці малютки мостять дороги. в них навіть сміття вивозять в утіль на гранти еуропейські. куди туристів не привезуть - кругом розвалля, кілька цеглин - "а тут був храм чудєсний!" колись. але їх ніхто не консервує, не реставрує - а навіщо? в порівнянні навіть з Україною у них ставлення до пам'яток просто похуїстське - тільки дай те, що дає гроші, і все. націю єднає любов до красивої жизні, весілля по 700 - 3000 чоловік справляють, притому не олігархи, а звичайні люди. мудро, правда? принцип "тут і зараз" смачно оздоблений "смачно і красиво" і "не за свій рахунок".

сьогодні переглянула фільм Клода Лелюша "Жінка і її чоловіки" про одну панну часів другої світової. так ось, поки у нас німці і москалі заливали кров'ю  сніг і чернозем, бомблячи і підриваючи все довкола, французи заливали тоску в кабаре і ходили в кіно. десь хтось там якусь листівку поклеїв - уже герой французького сопротівлєнія. баби їблись вовсю з німцями - це їх персональний спротив, вони думали під час єблі про Францію і скорбілі. ах, бідолашні, вони були змушені - голод і холод (в пальтах і тухольках). наші люди переживали голод в онучах, в кучугурах снігу, їли полову, а поголівной єблі з німцями не було - йшли в партизани, в УПА, куди завгодно. але повернімось до нескорених французів, - Гітлерівські війська зайняли Париж фактично без будь-якого спротиву з боку його населення. для вигляду попухкали там трохи туди, сюди,  - гарматне м'ясо постачали з африканських колоній, показуючи неграм в яку шапку можна стріляти, в яку ні - свої ж. так ось у тому фільмі крім того, як панна давала то німцеві, то американцеві, то ще кому, якби так вскользь показують, як висаджуються на березі Франції війська союзників і звільняють Париж. ура! яка красота. американці і британці поклали голови, щоб ці елегантні люди могли далі веселитись, пить і трахкаться, - як звично.

так ось, за отакими "пасажирами", що як блохи без квитка їздять як на собаці, на різних уніях і союзах - завжди краса і долгіє года. треба ж так уміть організувати собі сибаритство цілою країною, поки хтось на собі виносить гівна.
і як казала Оля Барнс, за будь-яким економічним дивом завжди стоїть 18-годинна праця з тарілку супу і матрас у темній комірчині.

як шкода, що ми позбавили себе, як лохи, ядерного чумаданчика! поки ми утилізуємо в себе все світове лайно, давайте хоч бухать вкушать нєктари і любитися красиво, елєгантно, в ритмі танго. а потім будем шантажувать півсвіту, що нам усі винні, допомагайте - а то ми ідьом к вам. 

звісно, я утрірую, але може уже якось так давайте, святкувати життя, а не зажиматись і топити один одного в своєму і чужому лайні?

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.