Заява голови Львівської організації Національної спілки письменників України Марії Якубовської

22 липня 2011, 08:25
Власник сторінки
Поетеса
0
990

Вважаю за свій громадянський обов’язок проінформувати широку громадськість про безпрецедентні дії у Львівській організації НСПУ, вчинені за безпосередньою вказівкою голови НСПУ Яворівського В.О.

 

12 квітня ц.р. я очолила штаб по проведенню Всеукраїнських письменницьких зборів, оскільки вважаю, що нинішній голова НСПУ п. Яворівський В.О. розповсюджував неправдиву інформацію, що Президент України Янукович В.Ф. зазіхає на майно НСПУ, у тому числі і на будинок на вулиці Банковій, 2, що у Києві, а Яворівський В.О. боронить майно  Спілки від Президента. Крім того, Яворівський В.О., який відомий як політична «проститутка» планує та проводить практичну діяльність щоб перереєструвати НСПУ, аби прикрити свої незаконні оборудки з майном НСПУ.

На нинішній час є потреба збереження і повернення майна, яке належить Національній спілці письменників України. Для цього група відомих письменників ініціювала негайне проведення письменницького з’їзду і переобрання керівництва НСПУ та його голови   Яворівського В.О.

05.05.2011 року у Львові біля пам’ятника І.Франкові були проведені відкриті письменницькі збори за участю громади та громадських організацій Львівщини,  Збори підтвердили мої повноваження як голови Львівської організації НСПУ та висловили недовіру Яворівському В.О. і підтвердили необхідність проведення позачергового з’їзду.

Натомість Яворівський В.О. всупереч Статуту НСПУ і Законам про творчі спілки, громадські організації та самоврядування виключив мене із членів НСПУ та призначав нелегітимним головою Львівської організації НСПУ Камінецького Я.Г., який є директором науково-практичного центру професійно-технічної освіти Академії педагогічний наук України.

 Дії Яворівського В.О., які суперечать чинному законодавству, нині мною оскаржуються у суді. Камінецькому Я.Г. я також запропонувала вирішувати спірні питання у цивілізований спосіб – у суді.

20.06. 2011 року було організовано групою рейдерів під керівництвом  Камінецького Я.  та безпосередньою участю письменників О.Гордона, І. Гургули  та 8 осіб сумнівного соціального статусу рейдерське захоплення приміщення Львівської організації НСПУ. Серед рейдерів був також безробітний син Камінецького.  Вище названі особи, а також незнайомі, які були з ними, вели себе брутально, зламали двері у приміщенні, нищили майно.  

Міліція із Галицького райвідділу на наш виклик про рейдерське захоплення не зреагувала належним чином. А саме: на наш терміновий виклик через 1.5 години приїхали два працівники міліції, які тільки те й робили, що намагались забрати нас з місця події у відділок. Ми ж пояснили, що тут має приїхати слідча група, щоб задокументувати факт зламу дверей та затримати осіб, які це зробили.

Ще через 2 години прийшов капітан міліції, який тільки після наших наполегливих вимог представився дільничим. З нами він практично не спілкувався, а розмовляв з особами, які захопили приміщення. Через годину він вийшов з приміщення і продовжував спроби забрати нас з місця події до райвідділу під приводом написання якихось документів.

Дільничому ми пояснили, що дана подія не є в його компетенції і наполягали на приїзді слідчої групи. І тільки після наших наполягань упродовж 6 годин, з 10 до 16 години, нам вдалося викликати слідчу групу у складі, як нам здається, слідчого та експерта. Вони робили якісь дії та спілкувалися з рейдерами. Ні понятих, ні інших осіб вони до роботи не залучали. Склалось враження, що це рейдерське захоплення проводилось під прикриттям Галицького райвідділу міліції. Про це може свідчити поведінка начальника Галицького райвідділу; який, із слів дільничого, заборонив виїзд слідчої групи, а відповідно і документального оформлення факту незаконного втручання (зламу вхідних дверей за допомогою ріжучого інструменту) та захоплення приміщення.

У приміщенні знаходились, крім спілчанських речей, особисте майно працівників спілки: моє, Бернакевич Л.Є. та Подгурського В. І.

Ніяких документів (протоколів, протоколів опитування, заяв нам підписувати не давали). Понятих не залучали, тому, на нашу думку, вони їх не створювали належним юридичним чином. Спілкувалися виключно з організаторами рейдерського захоплення. З цього приводу нами зроблені відповідні заяви до Галицької прокуратури та СБУ.

Десь о 15.00 у приміщенні ЛО НСПУ з’явився відомий мені журналіст Олесь Ганущак, який назвався  представником Цимбалюка М.М. на Львівщині і підтримував рейдерів. Мені відомо, що донька Олеся Ганущака працює помічником Народного депутата Яворівського В.О. і проживає разом з родиною, очевидно, за сприянням Яворівського, у спілчанському будинку відпочинку НСПУ у містечку Ірпінь.

Після відповідного інформування у найвищі інстанції залишаю за собою право відстоювати права Свободи слова і дотримання Конституційних норм у цивілізований спосіб.

Якщо відомий бютівський прихвостень Яворівський В.О. дозволяє встановлювати свої безпорядки на Львівщині за допомогою своїх «нукерів» в особі Камінецького Я.Г., безробітного О.Гордона, редактора газети освітян Львівщини «Основа» Ігоря Гургули та невідомих мені осіб, то мій вибір: боронити наші конституційні  права.

Письменники завжди були в авангарді державотворчого життя, яке покликане консолідувати Українську державу навколо духовних цінностей і дотриманні свободи слова та Конституційних прав є найвищим пріоритетом державності.

З листами аналогічного змісту я звернулася до Президента України п. В. Януковича, Голови Верховної Ради України п. В. Литвина, до голови Львівської держадміністрації М. Цимбалюка, Міського Голови м. Львова А.Садового.

Ніхто, навіть Народний депутат Верховної Ради України Яворівський В.О. не має права переслідувати людей за свободу слова і порушувати чинне законодавство. Нагадую, що мене було незаконно виключено з НСПУ за «критику керівництва НСПУ» (без подання низової організації, що суперечить як Статуту НСПУ, так і законам про творчі спілки та громадське самоврядування).

Тому я відстоюю правду, і право кожної людини на свободу слова. А правда – одна, як Бог, як совість, як Україна… І пора чесної політики уже близько. Чи не такі політичні проститутки, як Яворівський нав’язали нам чужинецькі постулати, що політика – річ брудна? Я стверджую, що нова ера української політики має принести перш за все честь і правду. А пора бездарних Яворівських, Камінецьких, Гордонів та Гургул щезне, як роса на сонці…

             

 

Щиро Ваша -

                                                                                                                       

Голова Львівської організації

Національної спілки письменників України ,

Голова «Гільдії митців Львівщини»                                      Марія Якубовська

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.