Матриця- мій спосіб життя 2

23 липня 2011, 07:56
Власник сторінки
Студент
0
548

Світогляд мас

Кароче, не буду заходити в дебрі філософії напишу простіше.
Напевно всі дивилися фільм "Матриця". Для людей які жили в матриці була створена ілюзія життя, для того щоб машини безперешкодно черпали з них енергію.
 Насправді, подібна ситуація є в нашому, реальному житті- ми оточені фальшивими ідеалами, думаємо чужими думками, щоб бути легко керованими. Подивіться, що показують по телевізорі- гроші, пезпринципність, шикарне життя знаменитостей. Мимоволі картинка з ящика, стає зразком того ким ми хочим стати- крутими агентом 007 який мчиться по серпантину на шаленій швидкості, мачо з сигарою в зубах в оточені напів голих шлюх.
 Як же ж було б чудово, якщо ми такими стали. Ну хто відмовиться від життя як в казці?  Але хіба втілення в життя картинки з ящика повинно стати пріоритетом №1 в нашому? Я не буду давати відповіді на це запитання, просто подумайте скільки життя забрали аварій через вийоби таких "агентів 007", скільки смертей і скільки людей сидить в тюрмі через бажання красивого життя, в кінці-кінців наші чиновники заради "красивої картинки" розкрадають бюджети, дурять людей перетворюючи їх на безправне бидло.
 
Попросту, люди втрачаючи свої принципи перетворились на товар. 

Проаналізуємо як все відбувається. Найлекше управляти людьми коли вони знаходяться в депресивному, подавленому стані. Позиції таких людей є занадто хиткі, такі люди є аморфною масою- глиною в руках справжніх скульпторів політики. Передвиборної обіцянки, вдалого лозунга, впевненого та зухвалого лідера- є достатньо щоб захопити владу над таким народом.

Наприклад, уявімо забите село. Єдине заняття в селі- обробка землі. Люди там змучились від мізерних пенсій, мінімальних зарплат, важкої праці. Вони хочуть ліпшого життя і тому молодь порпається в гною з налакованими нігтями, слухають леді гагу, ходять в чорних окулярах навіть в ночі- щоб хоч якось стати на крок блище до омріяного. Щоб стати головою сільради такого села достатньо, бути Бендером з фільму "Дванадцять стільців. Той кадр з фільму де Бендер грає в шахмати і обіцяє райдужні перспективи для тупої бидлоти- був одним з 52 способів відносно чесниих способів видурювання грошей, в нашому випадку- влади.

Дальше буде. Ви можете вносити корективи до моїх думок. Впевнений, на сайті є дуже багато розумніших і досвідченіших людей ніж я. І напевно всі знають що описувати буденні речі ("ми в жопі") легше ніж їх аналізувати, тай не кожен це вміє. Проте, кожен вміє срати в коментах.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.