Луганськ- жах незалежної України

29 липня 2011, 13:58
Власник сторінки
Студент
0
593

Огляд подій

Читаючи остайній тижневий випуск газети "Експрес" вжахнувся від прочитаного про Луганськ. Статтю на цілу сторінку під назвою "Східняки" та підзаголовком "Росіян у Луганську водять до памятника "жертвам ОУН-УПА" написала Світлана Мартинець. Звичайно, ця інформація для людей з заходу України є огидною і неприпустимою в незалежній Україні. Але чи не носить ця стаття цільового характеру- напруження відносин між заходом і сходом? Проте судіть самі. Я наведу цитати з даної статті, а люди з сходу які знають Луганськ напишіть свою думку:

"Прапори провладної партії тут повсюди. Все просто: хочеш просунутись куди-небудь, втримати зароблене - чіпляй його і вперед"

"У центрі Луганська є дошка з написом: "Депутати решеют все". Далі виликими буквами - " За мир без нацизма", розповідається про жорстокість "нацистів з ОУН - УПА". Так тут колись розповідали про американський імпералізм"

"У центрі, в парку, нещодавно зявився памятник луганчанам, що загинули від рук... карателів ОУН-УПА. На памятнику виведено золотом, що цього западенцям не простять. Що напоумило регіоналів поставити символ знущання з історії України, символ ворожнечі? Плазування перед сусідами- росіянами? Їх сюди приводять групами на екскурсію. І саме під цим памятником проводять мітинги, де паплюжать все українське"
"Чиновники- "регіонали"- а тут лише такі, або, як їх називають, "донєцкі"- порішали: ОУН-УПА- це "фе", не луганська сторінка історії. Луганська історія творилась зовсім неподалік: там, де депутат Роман Ландік бив кулаками в обличчя 20-річну дівчину на очак кількох десятків людей"

"Відверта нелюбов до нинішньої влади  спостерігається тут повсюди"

"У села автобуси не ходять. Лише у деякі, та й ті раз на місяць" 

"Луганськ і 27 міст- то як Москва і решта Росії. Центр- і глуха провінція"

"Перекособочений магазин під звичайною побілкою у зарослях буряну тут нікого не дивує"

"Царських" сіл, як ото під Львовом чи Києвом, тут немає. Є в лісі у районі міста Щастя, що за 20 км. від Луганська, одне віп-поселення "мажориків".
Ще кілька вуличок з гарними особняками в обласному центрі. У гаражах там часто біля автомобіля - кінь. Забавка багатих. У лісі під щастям- охорона і шлагбаум. Місцеві кажуть, що унічні маркети з того поселення часто голі жінки приходять, чоловіки, задурманені кокаїном. "Хозяева жизни""

"Про колишнього губернатора області Олександра Єфремова, а нині лідера фракції Партії регіонів у парламенті від луганчан не почуєш доброго слова. Як і про Віктора Тихонова, екс- міністра розвитку регіонів, у минулому недавньому - голову обласної ради Луганська, друга Єфремова. Його  називають  " сірим кардиналом Тішою". І зітхають, що ці двоє знищили край луганський:"Єфремов з Тихоновим - то перші злодії.Вони продали все в області, продадуть і нас"

"Тимошенко тут не жаліють. Як і Єфремова з Тихоновим, її згадують у парі з Наталею Королевською."

"Що БЮТ, що "регіони"- одне кодло. Вони у будні в телевізорі сваряться для народу, а на вихідні у гольф- клубі під Луганськом їдять- пють разом та з того народу сміються. Яка політика: Єфремов і Королевська - куми міжсобою!"- кажуть луганчани.

"Пролетаріат багатих не любить. Розказують, як Наталя Королевська, що родом із Красного Луча, капітал свій заробила.
"Їй гроші брат дав. Він у Москві тепер "шишка". А в 90-х тут із нинішніми політиками базар ділив. А потім заводи на метал різав. Королевська й на металі виїхала. На алюмінії. Вона його закордон переправляла, а тут не тільки їз заводів, а й у бабусь із хат каструлі для неї крали"- розповідають мені"

"Заводи на метал ріжуть і досі. "Краситель" у Рубіжному вже 15 років пиляють. І ще не весь дорізали. Так тут заробляють усі політики й сучасні мільярдери свій "капітал". Схема проста: завод приватизував за копійки, а кілограм металу - дві гривні. Тона- дві тисячі. Найменший з заводів можна "нарізати" на мільйони. Податки не потрібно платити. А робоча сила дешева"

Це ще не все. Ваша думка...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.