Прореформопитання.

21 серпня 2011, 14:32
Власник сторінки
юрист
0
465

кілька цікавих питань.

Для чого Україні ПДВ і чому б його не скасувати ?

2. Якщо всі податки потрапляють в державний або місцевий бюджети, чому б не ввести два податки: державний податок та місцевий?

3. Чому всі місцеві бюджети в Україні є дотаційними? Чи не територіальні громади повинні дотувати державу? Залишення більшої частини податків в розпорядження місцевих бюджетів?

4. Якщо згідно Конституції України людина має право на страхування, то чому б не зробити страхування правом ( пенсійне страхування, від безробіття, від втрати працездатності і т.д) і не скасувати загальнообов’язковість страхування?

5. Чому пенсійний фонд повинен займатись соціальним захистом( 30 спецзаконів пільгового нарахування пенсій)?

6. Чому б не ліквідувати районні та обласні державні адміністрації та не передати повноваження органам місцевого самоврядування ( з введенням замість них представників Президента України)?

7. Якщо районні та обласні ради є органами місцевого самоврядування, які представляють спільні інтереси сіл та міст, то чому б не надати право громадам самим на місцевих референдумах вирішувати питання створення районів та областей, тобто меж адміністративно-територіального підпорядкування на економічних, духовних та соціально-культурних засадах?

8. Чому б не дати право проведення тендерів електронному реєстру, тобто програмі, яка за умови введення необхідної інформації автоматично визначить переможця з покладенням цих повноважень на вже існуючих нотаріусів, які будуть лише посвідчувати факт?

9. Чому б не поскасовувати майже всі дозволи та ліцензії за невеликим виключенням, внаслідок чого більшість центральних органів виконавчої влади буде потрібно ліквідувати або розформувати?

10. Чому держава не делегує функцію контролю своїм громадянам на зразок громадських інспекторів по екології або не передасть ці функції органам місцевого самоврядування?

11. Чому держава контролює питання прийняття місцевих бюджетів?

12. Якщо ліквідувати штат правоохоронних органів вдвічі, то чи зросте рівень злочинності так само вдвічі?

13. Якщо ліквідувати податкові адміністрації та залишити лише податкові центри з координуючою функцією в областях, то чи зросте тіньовий сектор економіки України?

14. Для чого Україні державне казначейство і як Україна існувала до цього без нього?

15. Для чого Україні інститут Президента України, який не є гарантом ні в чому і чи не ліквідувати його взагалі?

16. Чи не ліквідувати кількість народних обранців вдвічі?

17. Для чого Україні вступати в якісь зони вільної торгівлі, коли Україна сама її може створити у себе шляхом сублімації ВЕЗ та ОфЗ?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.