Киянам на День Незалежності подарували заряди сльозогінного газу

24 серпня 2011, 13:36
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
558

Сьогодні 20 річниця Незалежності України. Святкування цієї видатної дати обертається для нашої держави ганьбою на весь світ. Як відомо, Янукович заборонив масові зібрання громадян 24 серпня та відмінив святковий парад, планував зекономити на салюті.









Сьогодні ж центр столиці оточений силою-силенною міліції та "Беркуту". Марш опозиції, який розпочався з парку Шевченка, зупинили біля Будинку вчителя. Багатотисячний натовп прорвав тільки перший кордон - міліцію. Далі пройти не вдалося, адже вулицю Володимирську перекрили беркутівці, які непорушно стояли у декілька рядів та стримували потік людей. За їх спинами - багато автобусів із підкріпленням, на дахах найближчих будинків - спостереження. Ситуація у місті нагадує окупаційний режим. Опозиція закликає народ не піддаватися на провокації з боку правоохоронних органів. Навіть після кількох "зарядів" сльозогінного газу, подарованих міліцією, кияни не падали духом. Закривали обличчя хустками, але багато разів усім натовпом заспівали національний гімн, скандували "Ганьба!" та міцно тримали оборону. На шлеми беркутівців наклеїли наліпки "Батьківщини" із портретом Юлії Тимошенко. Активісти ВГО "КУПР" підняли табличку із написом "На цьому місці буде встановлено меморіал жертв політичних репресій Януковича". Людей закликають не розходитися та прийти на Майдан о 17:00. Частина мітингувальників направилася до центральної площі в обхід. Активісти "Коаліції Учасників Помаранчевої Революції" повідомляють, що на Володимирській все ж таки послабили охорону. Тим киянами, які там лишилися, вдалося прорвати кордон. На Майдані Незалежності ж, натомість, йде підготовка до святкового концерту, мирно гуляють люди. Туди активно сходиться "Беркут" та підходить народ. "Свято зі сльозами на очах, "- так вже називають сьогоднішній день. Адже на очі багатьом і справді навертаються сльози. Спочатку - від сльозогінного газу, потім - від розуміння того, при якій владі ми живемо.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.