Бабуся побила півтори сотні озброєних бандитів з особливою жорстокістю і цинізмом

26 серпня 2011, 11:37
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
519

До такого висновку цілком може прийти слідство за фактом масових безладів на Троєщині, що відбулися 18 серпня, вважає Штаб оборони Києва.

Як стало відомо, 23 серпня прокуратурою Деснянського району Києва порушено кримінальну справу за ч 2 ст.296 КК України – грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненого групою осіб. Під час сутичок було ударом каменем в голову серйозно травмовано 70-річну поетесу Тетяну С. та придавлено парканом літнього чоловіка.

Як йдеться в повідомленні прокуратури, "18 серпня 2011 року відбувся стихійний мітинг мешканців житлового масиву «Вигурівщина-Троєщина», які протестували проти проведення будівництва житлових будинків з об’єктами обслуговування". Схоже, таким чином районна прокуратура намагається відвести серйозні претензії до районної міліції.

Нагадаємо, про проведення мирного зібрання громадян офіційно завчасно було повідомлено КМДА і ГУ МВС України в м.Києві Громадською ініціативою "Форум порятунку Києва", ініціативною групою мешканців і Громадянським об’єднанням "Штаб оборони Києва". У повідомленні зазначалося орієнтовна кількість учасників та містилося прохання забезпечити громадський порядок.

Штаб оборони Києва телефоном повідомив ГУ МВС про перебування на території забудови великої групи осіб сумнівної зовнішності і попередив про можливість виникнення сутичок. Під час проведення мирного зібрання учасники зверталися до присутніх співробітників Деснянського райуправління міліції з проханням встановити особи громадян, які перебували на території будмайданчику і явно не були будівельниками.

Втім, працівники Деснянського РУ ГУ МВС України виявили крайню, а можливо і злочинну недбалість у виконанні службових обов’язків із забезпечення громадського порядку. Вони відмовилися спілкуватися із сумнівними особами. І навіть тоді, коли зсередини майданчику полетіло каміння в людей, що проводили мирне зібрання, вони не тільки не спробували припинити безлади, але й посприяли вільному виходу загону озброєних осіб, котрі напали на місцевих мешканців. В руках охоронців були заздалегідь виготовлені металеві прути з привареними на кінцях великими гайками для посилення удару - фактично, саморобна холодна зброя. Потім під прикриттям Деснянської міліції охоронці вільно повернулися після нападу за паркан. Усі ці події зафіксовані численними відеоматеріалами.

Лише поява підполковника Бойко з міського управління МВС на чолі двох загонів спецпідрозділу "Беркут" запобігла подальшій розправі бойовиків із мешканцями.

Таким чином, співробітники Деснянського РУ ГУ МВС України в м. Києві своєю службовою недбалістю та бездіяльністю, які дуже скидаються на зумисні, заохотили найманців забудовника до вчинення масових безладів і заворушень.

Як повідомила прес-служба прокуратури міста Києва, озслідування кримінальної справи доручено Деснянському РУ ГУМВС України в м. Києві". Навряд чи можна розраховувати, що так звані "правохоронці", які діяли узгоджено з найманцями, раптом щиро розкаються, з’являться до себе в райуправління з повинною і стануть на шлях виправлення.

Скоріше за все, Деснянське РУ ГУМВС України в м. Києві спробує перекласти провину за бійку на проспекті Маяковського на місцевих мешканців і громадських активістів, що допомогли людям відстояти свої права.

У зв’язку з цим Штаб оборони Києва офіційно через засоби масової інформації звертається до прокуратури з проханням здійснити належну перевірку та дати відповідну оцінку діям, а точніше – бездіяльності працівників Деснянського РУ ГУ МВС в місті Києві.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.