Карта України 1919 року або шлях до національної ідеї.

30 серпня 2011, 20:38
Власник сторінки
юрист
0
1260

Про національну ідею.

Пропоную переглянути всім бажаючим карту України, яку було надруковано з поштовї листівки 1919 року.

Поштова листівка була видана на території Української Народної Республіки у Львові в 1919 році.

Кордони УНР включали Царицин, Оренбург, Новоросійськ, частину Чечні, Дагестану, як протекторат, ну і звісно Кубань, Курська область і т.д. На карті зображено, де живуть москалі, і чітко можна побачити кордони Московщини.

Хрест Симона Петлюри зображено при перевиданні листівки.

В Україні весь час ідуть розмови з приводу національної ідеї. Дехто гадає, що достатній життєвий рівень за країни Північної Європи з розробленням української моделі розвитку самодостатності зійшло б за національну ідею. Дехто вважає, що національну ідею слід формувати на засадах більше ідеологічних або соціально-культурних або духовних або будь-яких інших. Думок тут багато.

Пропоную переглянути можливу карту України і задати вам питання: а якщо національна ідея України -це не тільки побудувати високорозвинену національно-свідому державу, але і зібрати всі землі України головним чином.

Якщо Росію найближчим часом буде чекати роздроблення та розпад, то чому б Україні не мати на меті зібрати українські землі і ті, що могли стати нашими. Нехай москалі жиють на Московщині, а ми будемо на Україні. Курськ, Кубань, Оренбург, Цирицин - до України!

Дехто може зауважити. що карта -це пустка і взагалі -це смішно, але чому б і ні. Якщо УНР вважала за свою зовнішню політику і рахувала під свій вплив ці землі, то чому б і нам не змінити вектор зовнішньої політики.

Я буду ЗА другу державну російську мову тільки в одному випадку, якщо Росія нам повернее всі наші землі. Тоді друга державна мова -це логічний крок.

Ну що, українці, які будуть думки?

 

            http://smi2.ru/data/images/586717.jpeg


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.