Вірус – вбивця

31 серпня 2011, 16:20
Власник сторінки
член угорсько-української спілки пульмонологів., член християнської швейцарсько-української медичної асоціації дерматовенерологі
0
847

Обчислювальна техніка може стати зброєю масового знищення

     Воронезький програміст Ігор Беляєв заявив, що він зідентифікував комп’ютерний вірус-вбивцю із зловісною апокаліптичною назвою “шістсот шістдесят шість”.

Довжина  віруса якраз рівна шістсот шістдесяти шести байтам.

 

     На екрані компютера. Так само. Як в кіно і на телеекрані. Кадри міняються з частотою 24 кадри за секунду. Як доводить Беляков, цей вірус видає на екран 25-м кадром спеціальну кольорову комбінацію, яка може вплинути на життєдіяльність спостерігача. Після чого людина впадає в свого роду гіпнотичний стан, при якому мозок, напевно, втрачає контроль над роботою організму. У всякому випадку підсвідоме сприйняття мінливих візерунків  веде до зміни діяльності серця. Артеріальний тиск в малому колі кровообігу то різко зростає, то різко падає, а значить і різко змінюється і навантаження на судини головного мозку. Нарешті, вони не витримують…

 

     Подібний фокус відомий давно. Саме так, вставляючи в звичайну кіноплівку 25-й кадр з коротким рекламним текстом, можна примусити кіноглядача віддати перевагу тим чи іншим товарам. Людина не встигає усвідомити додатковий кадр, але в підсвідомості ця реклама чітко фіксується і впливає на дію свідомості. Такі спроби років 15-20 назад викликали великий галас на Заході і були заборонені законом. Як спроба замаху на свободу волі.

                   

     Людей, які рекламують товари, ще можна зрозуміти. Але навіщо вводити руйнівну картинку і хто це робить? Питання складне. Ось що сказав з нього приводу Беляков: “Я, чесно кажучи, не можу уявити собі, як могла бути знайдена така комбінація кольорів, який диявольський розум підказав її людині, котра створила цей вірус. Якщо тільки це була людина… Боюсь, якби марення деяких фантастів про всемогутній штучний інтелект, що виникає в гігантських комп’ютерних сітках, які охопили весь світ і нагадують нейронні волокна в людському мозку, не виявилися близькими до істини” (газета “Російська газета”).

 

     Знаменитий англійський астрофізик і космолог Стівен Хокінг на симпозіумі заявив, що комп’ютерні віруси слід вважати однією з форм життя. Хоч вони і не мають власного обміну речовин. Але запросто можуть паразитувати на зараженому компютері. Подібно до того, як звичайні віруси паразитують на організмах.

 

     Єдина створена людиною форма життя, -сказав Хокінг. – служить виключно для руйнування. Я вважаю, що це вже дещо говорить про внутрішність людини.

 

     Людиною створена нова форма життя?

До того призначена для руйнування. Наділена. Якщо можна так висловитися. Злою волею. Чи можливе це? Адже компютерний вірус – не більше ніжбезтілесна програма, і ніякої злої волі він не може мати!

 

     Але не будемо гадати. Чи заживуть породжені злою волею компютерні віруси власним життям чи ні. Повернемось до проблеми сьогоднішнього життя. Та ще й з утворенням мутантів при цьому. І кожен мутант все зліший і зліший. Найнебезпечніше. Що віруси – вбивці можуть проникнути в компютерні вставки і рекламні ролики на телебаченні. І наслідки після показу такого ролика можуть бути страшні.

 

     Таку можливість виключити не можна. І легко уявити собі, що може зявитися геніальний маніяк з шаленим честолюбством, з прагненням залишити про себе память в майбутніх поколіннях. Не має значення яку. Приклад Герострата дуже заразний.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.