Das ist fantastisch Ківалов und Колесніченко

05 вересня 2011, 14:22
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
495

Закон України «Про засади державної мовної політики» покликаний захищати не лише російську мови, а навіть німецьку.

Невгамовні борці за права російськомовного «етносу» Ківалов та Колесніченко  видали на гора  ще один перл законотворчості, перепрошую, законопроект на тему мовної політики, яким фактично формалізується статус російської мови як регіональної. При цьому , статус регіональної ця іноземна мова має бути визнана в 11 областях України, в тому числі в Чернігівській та Сумській областях, а також в Києві !

 Не дивлячись на шляхетну мету - захист справді зникаючих русинську, караїмську, кримчацьку мов, депутати воліють швидше досягти іншої мети.

По-перше,  за будь-яку ціну скасувати нині діючий Закон України «Про мови в Українській РСР» та легалізувати використання російської мови органами державної влади та місцевого самоврядування паралельно з державною українською, дозволяючи їм писати вищестоящим органам листи на регіональній мові, до яких відноситься власне російська, білоруська, болгарська, вірменська, гагаузька, ідиш, кримськотатарська, молдавська, німецька, новогрецька , польська , ромська, румунська, словацька, угорська .

Як це буде виглядати ?!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Україна Украина,мовне питання
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.