Політика політикою, а жити треба далі.

06 вересня 2011, 09:13
Власник сторінки
Логіст + системний адміністратор
0
619

Кожен сьогодні переймається політичною ситуацією в державі. Дійсно ж цікаво: одних судять, а іншим відкриті двері всюди. Хоча, якщо розібратись, то усі ж вони в одному котлі варяться і усім діляться. Просто потрібно людям давати хліба і видовища. Ось і ма

Кожен сьогодні переймається політичною ситуацією в державі. Дійсно ж цікаво: одних судять, а іншим відкриті двері всюди. Хоча, якщо розібратись, то усі ж вони в одному котлі варяться і усім діляться. Просто потрібно людям давати хліба і видовища. Ось і маємо те, що маємо.

Та зараз не про це. Роки йдуть і починаєш задумуватись над життям і чого ти досяг. Болюче питання виникає з роздумами про житло. Уже набридає з року в рік мотатись по найманим квартирам і хочеться чогось свого, навіть маленьку кімнатку, але свою. А як же її купити?

Пробував оформити молодіжний кредит на житло і ось тобі маєш – виникає проблема. Тебе ставлять в чергу без проблем, але ти в черзі тисячний, а то й далі. Так не чекати ж на кредит десятки років. Як же пробитись вище? Немає проблем. Приносиш взятку у розмірі 25% від суми кредити і «вуаля», ти стоїш першим в списку. І тут почухавши голову молодь подумала, що варіант хороший, але ж де взяти цих 25% плюс перший внесок. Ну гаразд, перший внесок назбирали (30%), а ще ж 25% наскладати потрібно. Ось ми економили, нічого собі не купували, їли хліб і пили воду і маємо довгоочікуваних 55%, а тут вже й квартири подорожчали. Ось і зачарований круг виходить.

Кредит в банку взяти без проблем. Але ж і відсоткова ставка більша. Та якщо розібратись: інфляція в країні відсотків15 плюс за обслуговування і з/п працівникам. Як ми хочемо мати меншу відсоткову ставку ніж 17 відсотків? І беручи квартиру в кредит на 15 років в кінцевому рахунку ми переплатимо ще 1,5 квартири. Цікава ситуація.

Отже, якщо у тебе немає багатих батьків чи родичів, якщо у тебе немає мажорних знайомих, що можуть тебе підняти на якійсь фірмі високо у кар’єрі, то знімати тобі житло ще дуже довго, бо ніхто тобі не допоможе. Це сурова реальність. Самому добитись житла на сьогоднішній день дуже важко. Але головне тільки не зупинятись і робити все можливе й неможливе для досягнення своєї мрії.

 P.S.. Я не є журналістом і не маю відповідної освіти тому пишу як вмію. Не судіть строго.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: кредити,житло,сурова реальність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.