Рівнянин про ділове стажування у США

14 вересня 2011, 11:50
Власник сторінки
переводчик, журналист
0
412

З 16 липня по 13 серпня 2011 року за тематикою "Управління водними ресурсами", директор рівненського ТОВ "Фірма "СААН" Сергій Мудрик перебував у Сполучених Штатах

З 16 липня по 13 серпня 2011 року, в рамках Програми ділових стажувань Міністерства торгівлі Сполучених Штатів Америки (SABIT) за тематикою "Управління водними ресурсами", директор рівненського ТОВ "Фірма "СААН" Сергій Мудрик перебував у Сполучених Штатах.
Американське стажування стало можливим завдяки Рівненському регіональному центру з інвестицій та розвитку, що провів конкурсний відбір потенційних учасників Програми від області за рівнем професійності та кваліфікацією, та оформив усі необхідні заявочні документи. З-поміж кандидатів (а їх розглядалося декілька, адже Рівненщина є колискою водних технологій, що цінуються в усьому світі) було вибрано саме пана Мудрика, й направлено його матеріали до представництва SABIT в Україні, після чого офіційно було визнано переможцем відбору.
За час заокеанського стажування, учасники Програми переконались, що найбільш ефективним є партнерство приватної та державної власності в комунальній сфері (системи водопосточання та водоскиду), а саме державна форма підтримує законодавчо тарифи і контролює прибутковість приватного капіталу, а приватний капітал забезпечує максимальну ефективність та раціональність роботи системи.
Пана Мудрика вразила практична увага до громадських ініціатив, фінансування досліджень фахівців, розробка програмних проектів: "Велика кількість проектів та досліджень фахівців фінансується або штатом або Федеральним урядом. Багато виділяється грантів як приватними компаніями, так і різними фондами. В кожному штаті працює декілька програм з водних ресурсів: штат Каліфорнія - "Програма збереження та поповнення запасів підземних вод", штат Нью Мексико - "Програма зменшення випаровувань, збільшення поглинання і збереження водних ресурсів", штат Пенсільванія - "Озеленення земель закинутих міських територій" та багато інших".
Також, Сергій Мудрик прийняв участь у семінарі "Фінансова підтримка передовими компаніями та приватними підприємствами наукових розробок": "Найбільше сподобалась атмосфера діалогу, бажання взаємного розуміння. В спілкуванні відчувається щире бажання своїми думками та пропозиціями змінити ситуацію на краще не тільки свою, але й співрозмовника" - зазначив С. Мудрик - "Загалом, завдяки діловому стажуванню у США, компанія "СААН" налагодила багато потрібних та корисних у своїй діяльності контактів. А також планує виступити ініціатором впровадження в Україні програмних проектів які були застосовані в США і дали позитивні результати".
Що ж, побажаємо активному керівнику та гарному клієнту Рівненського РЦІР пану Мудрику реалізації успішних проектів, а також комерціалізації його інноваційних технологій у сфері водоочистки та водопостачання.
Одночасно, маємо за честь повідомити, що восени ц.р. буде оголошено новий розклад стажувань Програми SABIT на 2012 рік, про що буде проінформовано у новинах нашого порталу. Будь-ласка, слідкуйте за оновленнями або зареєструйтеся на безкоштовну розсилку новин порталу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.