У Рівному відзначили кращих винахідників

15 вересня 2011, 14:30
Власник сторінки
переводчик, журналист
0
440

15 вересня 2011 року відбулась науково-практична конференція "Ефективність комерціалізації об'єктів права інтелектуальної власності та практичні питання їх захисту"

15 вересня 2011 року в рамках святкування Дня винахідника та раціоналізатора України (що відзначається 17 вересеня ц.р.) у м. Рівне відбулась науково-практична конференція "Ефективність комерціалізації об'єктів права інтелектуальної власності та практичні питання їх захисту".
Організатором заходу стала Рівненська обласна організація Товариства винахідників і раціоналізаторів за сприяння Рівненського регіонального центру з інвестицій та розвитку, співорганізатором - Рівненський центр науки, інновацій та інформатизації.
Метою заходу стало ознайомлення присутніх із реформуванням державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні, огляд науково-технологічних досягнень рівненських підприємств, нагородження кращих винахідників і раціоналізаторів області.
У конференції прийняли участь представники підприємств-виробників Рівненщини, державних установ, винахідники, молоді дарування - випускники шкіл та навчально-виховних комплексів, науковці.
Зокрема, участь прийняли представники Регіонального центру з інвестицій та розвитку, що провели майстер-клас з комерціалізації технологій, зробивши огляд-дайджест винаходу рівненського винахідника, що знаходиться на одному з найвищих щаблів його комерціалізації, а також ознайомивши усіх присутніх із міжнародними програмами експертної допомоги.
 
А молодь порадували присутніх своїми свіжими ідеями та новими поглядами на інноваційний розвиток. Так, студент Рівненського державного гуманітарного університету факультету інформатики Ярослав Ничипорець — людина непересічна й цікава. Цей розумний, скромний та серйозний хлопець — один із небагатьох, який захоплюється такою романтичною у наш час справою, як винахідництво. А ще має пристрасть до техніки, радіоелектроніки й програмування. У п’ятому класі Ярослав Ничипорець переміг на Всеукраїнському тижні юних раціоналізаторів та винахідників “Природа—людина—виробництво—екологія”. Тоді вундеркінд презентував дві власні розробки: пристрій для відлякування комах та сарани й корабель-електрохід. У восьмому класі він став другим на Всеукраїнському конкурсі-змаганні з радіоелектронного конструювання. А через рік повністю підкорив його, залишивши позаду досвідчених суперників. У квітні 2011 на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук року в секції "Комп’ютерні системи та мережі" Ярослав Ничипорець посів друге місце. Він розробив систему шифрування інтернет-трафіку на основі алгоритму RSA (використовується в банківських комп’ютерних мережах, особливо для обслуговування кредитних карток). Ця програма привернула увагу журі. Ярослава навіть висунули номінантом на здобуття спеціальної стипендії Президента України (gazeta.rv.ua).
 
В свою чергу, адміністрація порталу IntelPro.ua, Рівненський регіональний центр з інвестицій та розвитку, та Молодіжний бізнес-інкубатор щиро вітають із Днем винахідника та раціоналізатора України, та бажають усім науковцям, винахідникам та просто творчим особистостям, які бажають втілити у життя свої ідеї, міцного здоров'я та оптимізму, невичерпної енергії і нових творчих звершень на благо Україні тай цілому світу!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.