Під Адміністрацією Президента вшанували пам'ять загиблих українських журналістів

17 вересня 2011, 10:08
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
559

Вчора в Києві пройшла щорічна всеукраїнська акція пам'яті Георгія Гонгадзе. Організаторами виступила ГО "Відсіч", також до організації заходу традиційно долучилися різні громадські об'єднання та сили: "КУПР", "Спільна справа", "УНСО", "Блок соціального па



Учасники ходи зібралися на Майдані Незалежності о 18:00, всім роздали свічки із іменами загиблих журналістів, підняли плакати із портретами Леоніда Кучми за гратами та силуети Гонгадзе, розтягнули транспаранти із написами "Георгію, ми не забули!", "Замовників за грати". Хода перекрила одну смугу проїжджої частини та рушила вулицею Інститутською на Банкову до Адміністрації Президента. Окрім звичних гасел "Кучму за грати!", "Литвина на нари!", "Ми пам'ятаємо!", натовп скандував також: "Зека геть! Зека на нари!", та інше. Була заборонена будь-яка партійна символіка, винятком стали лише славнозвісні футболки із серії "Спасибо жителям Донбасса!". На акції були також присутні майор Микола Мельниченко, відомий правозахисник Володимир Чемерис, брат Юрія Луценко Сергій, народні депутати.

Біля АП свічками виклали ім'я "Гія" - так Георгія називали близькі та родичі. Також зачитали імена загиблих українських журналістів, пов'язали на паркані чорні стрічки пам'яті та віддали шану хвилиною мовчання.

Історія у всіх названих журналістів жахлива та майже однакова: зник безвісти, а потім був знайдений мертвим десь на пустирі або у лісі... Всі вони, як і Гонгадзе, поплатилися за те, що відкривали людям правду про нашу владу.

Подібні заходи із року в рік показують, що український народ пам'ятає про своїх побратимів, та й досі не пробачає колишній владі усі гріхи. З цього можна зробити втішний висновок - українці не простять і жорстоких забаганок чинної влади. Так само пам'ятатимуть, так само боротимуться за правду, так само відстоюватимуть свою свободу...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.