Що буде з промисловими підприємствами після розформування ДК ГАЗ УКРАЇНА?

21 вересня 2011, 07:46
Власник сторінки
Спеціаліст - практик систематизації бізнес процесів
0
750

Сьогодні вже всерйоз заговорили про розформування дочірньої компанії НАК «Нафтогаз Україна» ДК Газ України.

Сьогодні вже всерйоз заговорили про розформування дочірньої компанії НАК  «Нафтогаз Україна» ДК Газ України. Як показує практика розформування подібних держпідприємств З. армією співробітників, що люблять сою роботу і тримаються за свої місця, - розформування це всього лише легка реорганізація зі зміною табличок. Але є вже маячки на які варто звернути особливу увагу.

Згідно інсайдерської інформації з 1 жовтня може бути припинено постачання природного газу підприємствам Україні. Підприємства у яких були укладені договори на поставку природного газу з ДК «Газ Україна» можуть бути передані в руки облгазів, які на сьогоднішній день здійснюють продаж газу без ПДВ згідно: Закону України от 07.07.2011 р. № 3609-VІ "Про внесення змін до податкового кодексу України та деяки інших законодавчо актів України Щодо вдосконалення окремих норм податкового кодексу України" «Особливості  оподаткування ПДВ операцій з постачання імпортного газу  Підрозділ 2 розділу ХХ "Перехідні положення" Кодексу доповнено пунктом 22, згідно Якого тимчасово з 1 липня до 1 жовтня 2011 року операції з постачання природного газу за кодом згідно з УКТ ЗЕД 2711 21 00 00 (без урахування вартості послуг з його транспортування, розподілу и Постачання), ввезених на митно теріторію України Публічнім акціонернім товариством "Національна акціонерна компанія" Нафтогаз України "(крім операцій з постачання такого газу для населення, установ та організацій, Що фінансуються з державного бюджету и місцевіх бюджетів, підпріємств теплоенергетики для виробництва теплової енергії для населення , та інших споживачів, Що не є платниками цього податку) оподатковуються за нульовою ставкою податку на додану вартість. "

З усього вище зазначеного випливає, що працюючи з облгазами, підприємства які є платниками ПДВ, отримують рахунки за природний газ без ПДВ. Яка ситуація буде після 1 жовтня, - поживемо побачимо. І звичайно ж, не забуваємо про тариф облгазів який у різних областях коливається близько 30 - 60 грн. на одній тисячі кубів.

 Альтернативою в даній ситуації, може бути приватна видобуток і трейдери, які здійснюють поставку газу з її ресурсу. Але український видобуток не безмежний і ці учасники ринку свого не упустять, відреагувавши на зміну умов ринку зміною ціни поставки, яка на сьогоднішній момент особливо, має потенціал до зростання.

Серж Дмашинський

www.gazforum.com.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: энергетика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.