Логіка VS шанувальники Табачника

27 вересня 2011, 17:52
Власник сторінки
Журналіст "Українського Тижня"
0
456

Пане Ліпчєвскій, а от не верзли б ви дурниць! Хіба не екстремізм привів до влади нинішню владну партію?


Не знаю, хто такий Юрій Ліпчєвскій, але він прекрасно підтверджує, що блоги на завжди шанованому мною «Корреспонденте» перетворюються на якусь фантасмагорію. Чи, можливо, кунсткамеру. Чи на ще якесь романо-германське слово з двома (як мінімум) основами.

 Пан Ліпчєвскій пише:

«За последние дни только ленивый не прошелся по министру науки и образования, заявляя, что он антиукраинец, украинофоб, не может быть чиновником такого высокого ранга в украинском правительстве. Гневных заявлений — масса, но по существу я ничего не заметил. О конкретных примерах его плохой работы как министра никто не говорит. Почему? Потому, что все критикуют его книги, где он не как чиновник, а как автор излагал свои позиции; клеймят его интервью и политические взгляды».

Вибачайте за розлогу цитату. Вона необхідна, бо буквально в тому ж тексті автор пише ще й таке:

 «очевидно одно: эта команда (к которой относится и Табачник) наконец-то начала делать что-то, пусть со скрипом, с неудачами, но для развития страны».

Агов, пане Ліпчєвскій, а кому це очевидно?

Чому б вам було трішечки не піднапружитись і не навести на доказ своєї позиції ті самісінькі «конкретні приклади»? А то я – і, боюсь, далеко не тільки я – «по существу ничего не заметил»…

Не будемо обговорювати цілком тривіальну річ – що той же Гітлер теж був неабияким реформатором, але його «Майн Кампф» чомусь в усьому цивілізованому світі заборонена. Саме за «позицію» та «погляди» автора.

Це, як я вже сказав, банально. Важливіше інше: «Кореспондент», давши можливість висловлюватись усім бажаючим, із легкістю надзвичайною перетворив свій сегмент блогосфери на вже згадану мною кунсткамеру.

Як там кумедно пише пан Ліпчєвскій: «Со своими лозунгами шла на выборы и побеждала предыдущая власть. Это естественный процесс. Навешиванием ярлыков мы в Европу не продвинемся <…> большая часть населения уверена, что экстремистские действия могут привести к положительным результатам. Я же считаю, что не могут»

Пане Ліпчєвскій, а от не верзли б ви дурниць! Хіба не екстремізм привів до влади нинішню владну партію?

Хіба вони не блокували тижнями й місяцями парламент, під абсолютно надуманими приводами?

Хіба не їхні проплачені маніфестанти загидили київський Маріїнський парк іще 2006 року?

Хіба не вони нацьковували прибахнутих «казаков» та стареньких бабусь на «агрєссівноє НАТО»? Не вони поставили на трибуні все того ж парламенту міліцейську фуражку з пляшкою горілки, коли Юрій Луценко набухався в аеропорті Франкфурту? А зараз вони подібні ж дії називають «приниженням працівників міліції»!

І я вже не кажу, що зі своїх «лозунгов» нинішня правляча партія не виконала – і відверто не збирається виконувати – ЖОДНОГО.

Воістину, немає сенсу в суцільній свободі слова, якщо ті, хто має чимало словес, не мають в голові елементарної логіки, а не те що думок.

Хіба, можливо, в «Корреспонденте» вирішили піти слідами російського царя Петра Першого – «аби дурість кожного помітна була».

Але ж тоді треба починати і бороди різати, чи що. 

P.S. До речі, якщо пан Ліпчєвскій фразою "запустить джин экстремизма" (замість "джинна экстремизма") намагався тонко пожартувати на рахунок омофонії, то він це дарма. Сам-то міністр освіти у нас людина, як писав класик, "грамотикована"... а от широкі маси виборців ПР не зрозуміють, ні. І щиро вважатимуть, що йдеться про "такой американский напиток". Як славний Волька у відомій радянській класиці. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.