Чи потрібен Україні лідер нації?

08 жовтня 2011, 18:48
Власник сторінки
Міжнародник-економіст
0
599
Чи потрібен Україні лідер нації?

(декілька слів про боротьбу з корупцією)

Ні для кого не є секретом, що в Україні процвітає корупція. І цей пишний цвіт, який розквітнув з самого початку утворення незалежної української держави і донині не збирається в'янути. Жодні заходи впливу на це ганебне для високорозвинених та правових держав явище, до яких так прагне Україна, зі слів керівників нашої держави, не дали суттєвого результату.

Отже, виникає слушне запитання, а чому? Можливо не надто старалися?! Не доклали достатньо зусиль?! Чи не знайшли можливостей та засобів для боротьби?

Чи може відповідь занадто проста – не захотіли побороти. Адже навіщо чиновникам боротися з тим, що приносить "дохід". Краще та вигідніше для них займатися весь час "окозамилюванням", та показною боротьбою з корупцією вибірково, зокрема так званим "полюванням на відьом".

Найкращим способом знайти корупціонерів – це відловлювати їх у лавах опозиції, чим можна одразу вбити двох зайців: по перше розказати усій країні про успіхи у нелегкій боротьбі з корупцією, друге – позбавитись від політичних конкурентів. Але в результаті вищевказаного, виникає кілька запитань: чи влаштовує такий стан справ широку громадськість, простих українців, яких майже щодня годують обіцянками реформ, та викоріненням корупції на всіх щаблях державної системи. Та насправді, все що відбувається у даній сфері, це лише "імітація бурхливої діяльності", коли створюється багато галасу, але насправді майже нічого не робиться.

Наступне питання яке пропоную поставити, випливає з назви статті: "Хто оголосить та візьме на себе відповідальність, очолити та перемогти війну з "драконом" корупції"? Чи знайдеться у сучасному політичному бомонді людина яка за своїми моральними, інтелектуальними, та вольовими якостями стане лідером боротьби? Адже ця людина у разі успішного завершення "операції з видалення корупційних утворень", зможе стати найбільш авторитетною та поважною особою в українському суспільстві,та навіть увійти в історію України як видатний державний діяч, а не просто черговий політик, який певний час займав високу державну посаду.

Тож чи знайдеться людина яка зможе демонтувати наявну корупційну систему держави і стати справжнім лідером нації, який приведе країну до добробуту і процвітання та увійде в історію на віки?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.