ЄВРО-2012 до бісової матері.

11 жовтня 2011, 21:03
Власник сторінки
юрист
0
438

Футбол перетворився останнім часом на політику, особливо в Україні, де на тлі всеукраїнської післявоєнної розрухи серед міських нетрів та сміттєзвалищ будують сучасні стадіони світового рівня. В Україні футбол – це ще і бізнес.

Це можливість цілком на законних підставах відмити кілька десятків мільярдів бюджетних коштів. Сиділи наші еліти і гадали, де ж можна ще урвати шмат бюджету, щоб і собі мати і людям очі позамилювати. І придумали собі ЄВРО-2012. А наївні європейці вирішили і дали таку можливість. Нате, українці, майте собі. І пішла жара. І зашурхотіли бюджетні кошти, і забігало чиновництво в організмічному захваті з бидло елітами і пішли мільярди в офшорні зони і почали зводитись об’єкти європейського рівня. Собі – гроші. Людям – новини. Перший етап будівництва завершений. Дайош матеріяльну базу. Перевиконаємо план по… відмиванню бюджетних коштів. Перший мільярд пішов. Другий… Десятий… Тридцятий….

А людям новини… Європейські контролери були страшно задоволені… все іде по плану… Євро 12 таки буде в Україні… Міністр особисто перевірив всі об’єкти…. Вікопомна подія очікує на Україну…

Подія може і очікує, але тільки через вікопомний відкат в історії України. Відмити таку кількість бюджетних грошей ще треба зуміти, причому вистачило і тим і іншим. Одні пішли, інші прийшли, а відкати ніхто не відміняв. Тут політична приналежність ніяким чином не впливає на їх розмір. От так і освоїли 35 мільярдів бюджетних коштів тільки цільових не рахуючи інших витрат спецбюджетів та бюджетів всіх рівнів. Ото б порахувати, скілько в Україні на спорт виділяється грошенят. А буде 110 мільйярдиків. Половину – на відкати, бо ті часи, коли 20% відкатів цілком задовольняли наші еліти, вже давно пройшли. Тепер відкати складають 50%, а у деяких виходить і 70% отримати. От і рахуємо.

А ми радіємо. Плескаємо в долоні. Відчуваємо гордість від того, які ж класні у нас стадіони в країні. Який же молодець Ахметов чи Ярославський чи ще який олігарх, що в футбол гроші вкладає. Він може і молодець, тільки чиї гроші він туди вкладає? Чи не наші з вами? А можливо ми зі злиднів вилізти не можемо тільки тому, що ці стадіони і будуються? Хтось скаже, що нехай хоча б так, бо в іншому випадку взагалі десь на Кипрі гроші лишились би. Якщо так, то взагалі для чого тоді цей фарс. Конституція. Для чого? Державність . Для чого? Вибори. Для чого? Новорічні вітання Президента. Облесливі слова напередодні свят. Зустрічі з виборцями. Виборчі обіцянки. Для чого це все? Для чого ці судові справи по Луценку та Тимошенко, коли там фігурує пенсія водія, а в другому випадку гіпотетична користь від підвищення свого іміджу за рахунок підписання угод. Хіба це не маразм, коли армія займається проституцією, а військова прокуратура прикриває її? Хіба не маразм, коли керманич країни будує хату собі мало не в заповідній зоні на десятках тисяч гектарах, вертолітні майданчики, а потім лізе до мене в телеящик і мало мамою рідною не клянеться, що він класний пацан. Хіба не маразм, коли мирну акцію протесту лупцюють спецзасобами, а потім їдуть в Європу «перенімати» європейські цінності та ще й прикриваються Венеціанською комісією на всяк-випадок. Наша держава – це суцільний маразм.

Проводити ЄВРо-2012 в Україні –це також маразм. Кого ми прагнемо здивувати? Куди ми ліземо? Чим ми хизуємось? Своєю європейськістю?

Яка користь простому українцю від ЄВРО-2012? Ну зробили дороги там, де треба. Ну є кілька стадіонів європейського рівня. А що далі? Простий українець із Жашкова зможе купити білет на ЄВРО? Приватний підприємець з 7-го кілометру зможе отримати більші прибутки від ЄВРО? Навряд чи. А от 35 мільярдів вже відмито, половина принаймні вже сидить в кишенях нашої еліти. А можливо цих 35 мільярдів ( а буде 110) кинути на молодіжне будівництво чи на розробку енергозберігаючих технологій? Чи ще куди? . Невже два тижні футболу цього коштують, щоб потім жити знову в злиднях? От і я про це.

Тому сьогодні, коли вирок по Тимошенко винесено (вчасно), дров нарубано, «надо ето Євро взять і отмєніть». Нехай заберуть це ЄВРО в України, менше позору буде для нас. Сьогодні я би підтримав рішення Європи і про перенесення Євро з України і про бойкот ЄВРо-2012. Нехай би приїхали до Януковича білоруси з росіянами на пару і грались би в футбола. Отакі от пироги.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.