Апеляційний суд звільнить Юлю або Янукович перейде Рубікон

13 жовтня 2011, 07:33
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
470

хоча Янукович це не Юлій Цезарь

За європейськими правилами дорожноього руху як на жовте так і на червоне рухатися заборонено. За словами  Віктора Федоровича Януковича , лише психічнохворий може іхати на червоне світло. То куди ж їхати ?

Вся справа Тимошенко тепер схожа не на фарс, а вже більше на авантюру, на меті якої не лише знищення політичного опонента, а можливість поправлення фінансового стану. Адже як можна пояснити намагання гаранта в розмові з канцлером Німечини продати свободу Юлі за  1 516 365 234 гривень 94 копійки, на що вона дуже по бендерівські відповіла : "Торг здесь не уместен". Між іншим як пан Бойко збирається витягнути ці гроші, він сам мабуть не уявляє.

 Між тим  гарант попав в складне становище як на Заході так і на Сході - адже на два фронти воює лише дурень або психічнохворий. Нехай сам обирає, що йому подобається ?

Робочих сценаріїв вирішення справи Тимошенко вимальовується лише два : перший- декриміналізація 365 статті Кримінального Кодексу  має суттєві незручності  для прокурорів.

Справа в тому , що кримінальна справа,  у разі скасування статті про злочин, підлягає закриттю на підставі статті 7  Кримінально  процесуального Кодексу України лише за згодою підсудної . Але як відомо Юля ніколи не погодиться на будь які  нереабілітуючі підстави для закриття справи, а тому буде вимагати повного виправдання. А це значить, що  справу прийдеться розглядати в загальному порядку .

Тоді в пригоді стане інший сценарій - повернення справи на додаткове розслідування, ляпсусів  для чого більш ніж достатньо . В цьому випадку Юлія Володимирівна Тимошенко буде звільнена в приміщенні Апеляційного суду Києва, вирок скасовано, а справа відправлена на додаткове розслідування до Генеральної Прокуратури України.

З одного боку, такий хід це не потребує негайного виправдання Тимошенко , з іншого ця кримінальна справа швидше всього перекваліфікована за іншою статтею, буде ефективним засобом тиску на Юлю як на політичного опонента в політичній боротьбі.

Сьогодні, неймовірним здається закриття цієї кримінальної справи з  реабілітуючих підстав через відсутність складу злочину або повне виправдання.

Але, хто знає , що буде завтра, через місяць, через рік…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,Тимошенко тюрьма
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.