У Луганську судяться з облрадою за вивішування червоного прапора

13 жовтня 2011, 20:06
Власник сторінки
історик, юрист
0
523

У Луганську окружний адміністративний суд прийняв до розгляду справу за адміністративним позовом Дмитра Снєгірьова, який вимагає визнати за незаконне вивішування копії прапора Перемоги на будівлі облради у період з 16 по 22 червня нинішнього року. Про це

У Луганську судяться з облрадою за вивішування червоного прапора

У Луганську окружний адміністративний суд прийняв до розгляду справу за адміністративним позовом Дмитра Снєгірьова, який вимагає визнати за незаконне вивішування копії прапора Перемоги на будівлі облради у період з 16 по 22 червня нинішнього року. Про це повідомляє прес-служба Луганської облради.

«Ми передали до суду матеріали про обласні заходи, які проходили у регіоні в період з 16 до 22 червня і були приурочені до роковин початку Великої Вітчизняної війни. Позивач попросив час на ознайомлення з цими документами, у зв`язку з чим суддя оголосила перерву у розгляді справи», – цитує прес-служба представника обласної ради в суді Олександра Пікалова.

У повідомленні наголошується, що засідання суду продовжиться завтра.

Нагадаємо, у позові керівника БФ «Підтримка українських ініціатив» Снєгірьова йдеться про те, що 16 червня 2011 року рішенням Конституційного Суду України використовування копій прапора Перемоги визнане неконституційним.

Згідно зі ст. 23 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», на будівлях, де працюють ради та їх виконавчі комітети, піднімається Державний Прапор України, зазначає позивач. Але, незважаючи на вищезгадані положення закону і прийняте Конституційним Судом України рішення, Луганська облрада розміщувала копії прапора Перемоги на адміністративній будівлі.

Попереднє засідання суду щодо законності вивішування червоних прапорів на будівлі облради відбулося 3 жовтня.

Позов до суду було подано 20 червня.

Як відомо, 24 травня народний депутат Юрій Костенко зареєстрував звернення до КСУ щодо закону про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги.

20 травня Віктор Янукович підписав закон про порядок офіційного використання копій Прапора Перемоги. Законом встановлено однією з форм увічнення Дня перемоги офіційне підняття 9 травня копій червоного прапора Перемоги на будинках поруч із державним прапором.

Як відомо, 9 травня під час урочистої ходи Хрещатиком з нагоди вшанування 66-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні червоний прапор несли попереду державного.

В результаті прийняття цього закону на День Перемоги у Львові відбулися зіткнення між представниками патріотичних сил і представниками партій КПУ, «Родина», «Русское единство», які попри заборони суду розгорнули червоний прапор.

За даними міліції, внаслідок бійок у Львові постраждали 14 людей, було затримано 9 осіб. Міліція вважає, що ситуацію спровокували «свободівці».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.