«Форум громадських організацій України».

16 жовтня 2011, 08:29
Власник сторінки
кандидат політичних наук, заслужений працівник освіти України
0
757

«Форум громадських організацій України».


     14 жовтня 2011 року о 12.00 у приміщенні Будинку письменників (вул. Банкова, 2) пройшов заключний етап «Форуму громадських організацій України».
     20 вересня ВГО «Ніхто крім нас» провела мітинг біля стін Верховної Ради України з вимогою: Скасування антисоціальних законів, які урізають права громадян України й незахищених прошарків суспільства; прийняття нового закону про вибори, саморозпуск Верховної Ради. За підтримку цих вимог на мітингу біля Верховної Ради проголосувало понад 12 тисяч учасників мітингу.
     27 вересня 2011 року ВГО «Ніхто крім нас» ініціювала проведення «Форуму громадських організацій». Участь у форумі взяло більш ніж 2 800 різних недержавних об'єднань громадян України.
     На порядок денний Форуму винесено два питання.
Перше: про недовіру Верховній Раді й висування вимоги її розпуску;
Друге: про проведення Всеукраїнської акції громадянського протесту.

     На форумі було прийняте рішення направити листи кожному народному депутату про негайний саморозпуск Верховної Ради VI скликання. 

     Направлено звернення на адресу президента України з питань про гарантії права НАРОДУ України , як єдиного носія державної влади, на відкликання своїх представників з Верховної Ради України.

     Листи з проханням підтримати учасників «Форума громадських організацій» були направлені на адреси президентів України  Л.М. Кравчука та Л.Д. Кучми. 

     Форум прийняв рішення про створення «Громадської Ради по питанню відновлення Конституції України».

     Форум прийняв рішення про проведення 3 листопада Всеукраїнської акції протесту в кожному обласному центрі України та містах Київ, Севастополь.




  Народному депутату України


     Своєю безвідповідальною антинародною та антидержавною діяльністю ви остаточно вичерпали ліміт нашого терпіння. Ви дискредитували себе щоденним звуженням та скасуванням соціальних, економічних та громадянських прав та свобод, погіршенням нашого життя, знищенням майбутнього наших дітей, постійними спробами перетворити наш народ на рабів та жебраків. Цинічним нехтуванням Конституцією, голосуванням чужими картками,  самовільним продовженням своїх повноважень – ви поставили себе поза Законом. Ви втратили юридичну легітимність та суспільне визнання. Ви маєте піти самі. Інакше ми Вам допоможемо це зробити.

     Всеукраїнський Форум громадянського суспільства, який відбувся в Києві 14 жовтня, керуючись ст. 5 Конституції України, прийняв рішення про негайний розпуск Верховної Ради України VI-го скликання та невідкладне проведення виборів народних депутатів України.

     Вимоги Форуму підтримали представники сотень громадських організацій та понад тридцять тисяч ініціативних груп з усіх регіонів України.

    Про своє рішення учасники Форуму повідомляють персонально кожного  з вас і надають вам можливість до 3 листопада 2011 року самостійно прийняти рішення про розпуск парламенту та призначення у зв’язку з цим дати проведення виборів. У іншому випадку ми будемо змушені вдатися до загальнонаціональної акції громадянської непокори.






 Президенту  України

     В. Януковичу


     Вікторе Федоровичу,


     Інформуємо Вас про те, що Всеукраїнський Форум громадянського суспільства, який відбувся в Києві 14 жовтня, керуючись ст. 5 Конституції України, прийняв рішення про негайний розпуск Верховної Ради України VI-го скликання та невідкладне проведення виборів народних депутатів України.

     Вимоги Форуму підтримали представники сотень громадських організацій та понад тридцять тисяч ініціативних груп з усіх регіонів України.

     Про своє рішення учасники Форуму повідомили персонально кожного народного депутата і надали їм можливість до 3 листопада 2011 року самостійно прийняти рішення про розпуск парламенту та призначення у зв’язку з цим дати проведення виборів. У іншому випадку ми будемо змушені вдатися до загальнонаціональної акції громадянської непокори.

     Право на відкликання влади є невід’ємним атрибутом будь-якої демократичної республіки. Для цього громадянам не потрібні жодні підстави, достатньо їхньої волі. Саме тому ми не будемо перелічувати в цьому зверненні ті сотні причин, через які Верховна Рада України втратила суспільне визнання, а відтак і мандат народної довіри.

     Єдина мета нашого звернення – отримати від Вас, як гаранта Конституції, відповідь, чи гарантуєте Ви право народу України, як єдиному носію державної влади, на відкликання своїх представників.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.