На Ривненщине школьники-садисты жарили щенков

19 жовтня 2011, 13:35
Власник сторінки
юрист
0
667
На Ривненщине школьники-садисты жарили щенков

В Ривненской области школьники жарили на огне щенков и с интересом наблюдали за мучениями животных.

Сьогодні прочитав статтю зміст якої показує подекуди реальний стан речей в Україні.

(Далі зміст статті на російській)

В Ривненской области школьники жарили на огне щенков и с интересом наблюдали за мучениями животных.

Об адских экзекуциях взрослые узнали от воспитанников одного из дубенских детских садов, ведь школьники-садисты издевались над четвероногими просто на глазах у малышей.

"Дети нашли шнуровки, мне племянница рассказывала, это были шнуровки от кедов. Они связали ими собак, и бросали в огонь. Одной собаке удалось убежать, а остальные сгорели", - рассказала жительница Дубна Анна.

Свой страшный поступок пятиклассник одной из школ мотивировал тем, что собака, якобы, укусила его, и парень отомстил животному таким суровым способом. Сверстники, видевшие пытки щенков, не остановили садиста, а наоборот - поддержали. Все трое учащихся - несовершеннолетние, поэтому ответить за содеянное могут только их родители.

"Непосредственно к административной ответственности привлекаются родители за ненадлежащее выполнение родительских обязанностей", - отметил Василий Бурик, руководитель Дубенского ГО милиции.

Такую агрессию проявляют, в основном, дети из малообеспеченных и проблемных семей. Подтверждение этому и нынешний случай. Родители школьников-садистов работают за границей, поэтому воспитывать детей некому. По мнению психологов, о таких семьях должны заботиться соответствующие службы.

"Мы должны работать на опережение, а не по принципу - событие произошло, и мы только тогда его анализируем. Я не пессимист, но я не исключаю, что завтра может произойти нечто подобное, так как условия жизни материальные меняются не в пользу семьи. Проблемы материального характера провоцируют подобные поступки", - рассказал Владимир Омельчук, психолог.

 .....

 

Насправді, жах який описується в цій статті трапляється в нашому повсякденному житті дуже часто. 

Дуже багатьом  відомі випадки, такі як описано вище.   

Проте жодних заходів ніким не вжито. 

Питається, а що буде далі?! 

Ким виростуть такі діти, і що таке адміністративний штраф для батьків в даному випадку!?

Чи взагалі влада усвідомлює, що своїми "штрафами" - своїм відношенням ми нищемо майбутнє покоління???    

Я,  вважаю, що батьків таких дітей  небезпечно  штрафувати, оскільки на мою думку з моральної точки зору слід було б взагалі вирішувати питання про позбавлення батьківських прав.

Однак, з правової точки зору,  Законом передбачено вичерпний перелік підстав
позбавлення батьківських прав:
мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він:
1) не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування;
2) ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини;
3) жорстоко поводяться з дитиною;
4) є хронічними алкоголіками або наркоманами;
5) вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва;
6) засуджені за вчинення умисного злочину щодо дитини (ст. 164 СК України).
Такі ж випадки, коли батьки в силу необхідності заробляння коштів перебувають за кордоном та не можуть дивитись за дитиною під «ухилення» не підпадають.    

У зв'язку з цим пропоную звернутись до Верховної Ради України, як до суб`єкта законодавчої ініціативи. з вимогою про доповнення п.2 ч.1 ст. 164 СК України, "ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини" нормою   "або  не виконують обов'язку по вихованню дитини, що сприяє вчиненню дитиною суспільно -небезпечного діяння".

І якщо в Україні хоча б одних батьків позбавлять на такій підставі батьківських прав, то лише тоді ситуація зможе змінитись на краще.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: кримінал,діти,батьки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.