Догралися!

19 жовтня 2011, 20:44
Власник сторінки
юрист
0
507

Президент України запропонував Верховній Раді не саджати «золотих курок» чиновників за грати, а змушувати їх продавати останнє і платити штрафи, пені і податки, під загрозою потрапляння у буцегарню?

Відповідно до норм чинного законодавства злочин – це суспільно небезпечне діяння вчинене осудною особою, відповідальність за яке, передбачено Кримінальним кодексом України. Кинути на самоті дружину з дитиною це злочин, але він не передбачений кодексом, а тому і відповідальності ніякої і зовсім це не злочин. Отже те, що людина вважає злочином, не завжди співпадає з думкою парламентарів. Саме тому, спритники від державних установ майже непомітно перетнули новий кордон дозволеного, розширюючи свої можливості безкарно красти наші з вами гроші, а все це разом назвали процесом декриміналізації вчинків у бізнесовій сфері або економічної злочинності.

Будь-якій юрист розуміє різницю між злочинами у сфері господарської і посадової діяльності. В одному випадку суб’єктом злочину (злочинець) є підприємець або керівники виконавчого органу підприємства, а в іншому випадку злочинець це посадові особи, які постійно, тимчасово чи за спеціальним повноваженням здійснюють функції представників влади чи місцевого самоврядування, а також обіймають постійно чи тимчасово в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах, в установах чи організаціях посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій (тобто чиновник).

Президент України, розуміючи, що наша чиновницька братія не дає можливості підприємцю сплачувати податки, як належить, і створює умови для ухилення від сплати податків, а інколи і змушує їх не сплачувати, запропонував Верховній Раді не саджати «золотих курок» чиновників за грати, а змушувати їх продавати останнє і платити штрафи, пені і податки, під загрозою потрапляння у буцегарню. На мою думку таку реформу треба доповнити ще декількома новаціями. По-перше: раз на п’ять років, наприклад перед виборами обов’язково проводити податкову амністію для всіх підприємців (попетляв п’ять років без «зальотів» - молодець, спи спокійно! ) А по-друге: за наявності в одну каденцію трьох і більше кримінальних справ щодо несплати податків в особливо великому розмірі, автоматично призначати десятирічний термін покарання начальнику районної ДПА і податкової міліції з конфіскацією всього належного їм майна і їх родичам до п’ятого коліна. О це б була декриміналізація! Жодної справи проти підприємців, хіба що про дрібні злочини.

Так, навіть такі дикі умови декриміналізації мали б позитивний ефект, але чиновники геть сказилися. Тихесенько, майже не помітно, вони проштовхнули під лозунгом «Врятуємо від тюрми Тимошенко» декриміналізацію найбільш загрозливої статті для чиновників - 365 КК України. Якщо ці зміни пройдуть перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо вони завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб, тепер не будуть злочином і чиновника у крайньому випадку звільнять з посади. Отакої!!! І вся стана не помічає, як під дахом Президента і борців за свободу Тимошенко, нас пошили в дурні чиновники! Сподіваюся, що деякі парламентарі і Президент України знайдуть в собі сили зрозуміти, що сталося і або не проголошувати про декриміналізацію економічної злочинності, або оголосити про легалізацію крадіжки народного майна, окремими, геть скаженими на грошах, чиновниками. Можна, ще свято започаткувати і грамоти давати – кращій крадій народного добра року!

А взагалі-то ситуація з врятуванням Юлії Тимошенко від буцегарні із комічної стала трагічною, бо наші можновладці виявляють такі висоти політично-юридичної думки, що скоро не здивує, якщо всю територію України оголосять виправною колонією змішаного режиму, а тих, хто виправився будуть відправляти в Європу чи Росію (за бажанням). У такому випадку тюрма втратить свій статус і буде вважатися карцером, а жити Тимошенко зможе у своєму вкраденому у народу замку, на якому наклеять табличку «Барак № 13 по вул…..» . Гарна ідея, разом вирішує проблему втечі світлих голів, рабів і наложниць з нашого концтабору.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.