Почему афганцы и другие - всегда крайние? Моя вчерашняя статья....

20 жовтня 2011, 07:33
Власник сторінки
Адвокат
0
477

9127 vs. 7562 - під прикриттям виконання зобов’язань перед Радою Європи та забезпечення виконання рішень Європейського суду з прав людини в українців намагаються відібрати пільги.

21 вересня 2011 року я, як голова САУ Фундація сприяння правосуддю поширила відкрите звернення до Прем’єр-Міністра України М. Я. Азарова з приводу законопроекту №7562 “Про гарантії держави щодо виконання рішень суду”, яке, зокрема було надіслано факсом до його приймальні.

На даний час ми не отримали відповіді на нього, але продовжуємо слідкувати за ситуацією навколо двох одіозних проектів законів №№9127 та 7562.

Мова йде про два ідентичних законопроекти з майже однаковою назвою та однаковим текстом – “Про гарантії держави щодо виконання судових рішень” та “Про гарантії держави щодо виконання рішень суду” які були розроблені та внесені на розгляд парламенту Кабінетом Міністрів України. Невелика відмінність між ними полягає лише у стилістичному написанні деяких речень та наявності норми щодо внесення зміни до статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт" (невеличка “дрібниця” що дозволяла б Кабінету міністрів приватизовувати газотранспортну систему). В іншому ж – вони повністю збігаються. У супровідних документах до обох законів зазначається, що вони підготовані зметою приведення положень чинного законодавства у відповідність з Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод.

Хронологія.

Проект Закону №7562 було зареєстровано 14 січня 2011 року, другий законопроект-“близнюк” – 08 вересня 2011. При цьому 06 вересня проект за номером 7562 – не включили до порядку денного сесії Верховної Ради України, але вже 09 вересня включають до розгляду більш пізній проект №9127.

Необхідно зауважити, що Постановою ВРУ від 09.09.11 про прийнняття за основу проекту Закону “Про виконання судових рішень” скорочено термін підготовки законопроекту 9127 до другого читання наполовину.

20 вересня 2011 після мінтингу пільговиків під стінами Верховної Ради України цей проект 9127 начебто відклали, але ніякої постанови про це не існує. Лише в “усній” формі певні політики пообіцяли його не розглядати найближчим часом. 03 жовтня ц.р. зареєстрований проект Постанови ВРУ про визнання такою, що втратила чинність попередня постанова щодо прийняття проекту за основу. Цікаво, що даний проект зареєстрував народний депутат від БЮТ, а не від правлячої партії, тому про перспективи його можна здогадатися.

Наразі жодного іншого офіційного “руху” обох документів у стінах ВРУ ми не бачили. Тобто обидва законопроекти не є відкликаними або об’єднаними і продовжують знаходитися на розгляді. І у будь-який час можуть стати предметом розгляду.

Ми підготували нове звернення, вже до Верховної Ради України з проханням відхилення текстів обох проектів, але лише час та дії депутатів продемонструють їх відношення до своїх громадян.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.