Зручно зватися опозиціонером, отримувати бабло та не ризикувати власною свободою

24 жовтня 2011, 07:32
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
498

«Господин Президент! Что они вам кричали ? Миллион несогласных ! Наверняка комплимент !»- співає Юрій Шевчук.

Це саме той, Шевчук, у якого кілька років тому Володимир Путін запитав : «Как вас, там зовут ?». Сьогодні Юрій сконцентрував свою творчість на критиці  існуючого режиму в Росії. Але чи є політичною опозицією офіційному Кремлю, думаю , що ні. Але формування громадської думки, в даному випадку через музичну творчість, це вагомий внесок  в поваленні будь-якого авторитарного режиму. Ті , що цікавилися музикою за часів Радянського Союзу, знають , що саме розвиток рок-руху було початком повалення комуністичного режиму та і Радянського Союзу.

Вже не мало сказано про занадто волюнтаристську владу та про слабку політичну опозицію в Україні. Належне можна віддати Юлії Володимирівні, яка не дивлячись на можливість вільно виїхати за кордон та отримати політичний притулок, обрала інший шлях –  Україну за гратами. Але те, що демонструють її соратники - повна бездарність та меркантильність : Турчинов закликає на барикади, споглядаючи з сторони, як міліція пакує мітингувальників в автозаки ; Томенко закликає не чинити опору міліції , споглядаючи через вікно, як його бойові побратими штурмують Верховну Раду України ; інші ходять в судове засідання до Печерського суду, терплячи ганьбу від працівників міліції та своєю поведінкою усугубляючи становище свого лідера. Врешті вимога про розпуск парламенту не більше ніж блеф, адже ніхто з депутатів заяв про складання повноважень так і не написав.Криза жанру скажете ? Найбільшими опозиціонерами, які заявили про свою незгоду з зміною зовнішньоекономічного курсу стали «FEMEN». Аде ж «Свобода», «Фронт Змін», «Громадянська позиція» та врешті «БЮТ-Батьківщина» ? Зручно зватися опозиціонером, отримувати бабло та не ризикувати власною свободою та власним життям.

В 90-ті роки в Україні існувала УНА-УНСО, яка виникла на розвалинах «совка», як опозиція російській експансії не тільки в Україні, а і в Абхазії та Чечні. Режим Кучми з  боровся з цією народною організацією більше десяти років і в 2001 році для її знищення задіяв всю Службу Безпеки України та МВС - 18 членів організації потрапило за грати ( читайте блог «Справа «9-го березня») . Це вже потім був Майдан 2004 року. На жаль за останні десять років  в Україні не виникло жодної політичної сили, яка може протистояти нинішньому режиму в Україні. Суспільство виявилося не готовим протистояти авторитаризму. Невже для цього необхідно знову загнати всіх незгодних на кухні слухати Шевчука , бо свого барда не маємо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,Томенко Николай,опозиція,Фемен,унсо
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.