Мій образ Тимошенко

29 жовтня 2011, 19:05
Власник сторінки
0
665

Я дуже часто задавав собі питання, у чому ж успіх Тимошенко. Адже з її ім'ям пов’язані чи не наймаштабніші скандали в Україні. То вона відмивала гроші через ЄЕСУ, то вона була членом білого братства

Я дуже часто задавав собі питання, у чому ж успіх Тимошенко. Адже з її ім'ям пов’язані чи не наймаштабніші скандали в Україні. То вона відмивала гроші через ЄЕСУ, то вона була членом білого братства, то вона..., але ж вона досі працює. Так, вона, безумовно, дуже сильна особистість, дуже харизматична, вона вміє впливати на людей, вона вміє переконувати людей. Але я не впевнений, що усі ці якості дані Тимошенко від природи. Звичайно у неї були задатки, однак на стільки розвинути в собі здібності до маніпулювання - думаю це роки виснажливої праці над собою. 

Перше що звертає на себе увагу - це імідж політика, невід’ємною складовою якого є НЛП. Тимошенко не просто так говорить з надривом, майже зриваючись від відчаю. Вона мовить голосом народу, голосом усіх тих нещасних людей, які ледь можуть себе прокормити. Це внутрішній голос кожної бабусі, яка живе у селі за межею бідності, але у 70-80 років мусить тяжко працювати, щоб якось вижити. Це дуже тонка робота - впіймати той емоційний тон, який об’єднує мільйони Українців. Тому їй довіряють.

По-друге: мова забарвлена емоційно насиченими виразами, порівняннями. Основна ціль, вплив на людей через зараження. Та ірраціональна інформація, яку продукує Ю.В. не сприймається критично людьми. Вона лише збуджує їх, мотивує до певних, потрібних дій: приходь до Печерського суду, - врятуй Україну. Я не прийшов - а Україна ще жива. Проте, багатьох людей вона надихає, веде за собою, і у цьому її талант. Вона вміє говорити з народом - мовою народу, з бандитами - мовою бандитів, з олігархами - мовою бандитів:), з донькою - бути мамою.

По третє: вона надає перевагу світлим кольорам, в основному білому. Білий - це архетепічний для нашого народу колір добра (на відміну від японців, у яких білий - це колір смерті), чистоти, невинності. С білим кольором у нас асоціюється все хороше і безпечне. Тимошенко сприймається саме такими категоріями на рівні несвідомого.

По четверте - вона жінка, вона мати. Архетип матері дуже міцний елемент нашого колективного несвідомого. Вона активно використовує цей архетип у зв’язці: мати - земля - Україна (Вона працює, вона - це Україна). Як жінка, вона завжди буде у вигідному положенні перед чоловіками політиками. Політика політикою, однак інстинкт захисту жінки у нас сильніший. Жінка - мати, вона забезпечує потомство, вона має бути захищеною.

Якщо залишити усе вище описане, що складає імідж Ю.Т., той образ, який еволюціонував протягом усієї її політичної діяльності, то залишиться знову ж таки імідж, однак більш олюднений:
Юля, як особистість:
Фрейд: важко сказати про конкретну стадію застрягання, думаю таких було кілька. Однак чітко можна сказати про анальну стадію, на якій відбулась фіксація. Звідси явний перфекціонізм, жадібність до влади, талант гострого слівця.
Якщо говорити про механізми захисту: найбільш явний - це витіснення. Дуже характерний для істеричних особистостей. А Ю. Тимошенко - справжній істерик. Невигідна інформація витісняється у несвідоме, забувається, тому вона може вправно брехати, бо впевнена, що говорить правду.
Адлер: важко сказати, який комплекс супроводжує Тимошенко усе життя, що вона його компенсує у такий гіпертрофований спосіб.
Леонгард: змішаний істероїдний тип із обсесивно-компульсивним. Істероїдність проявляється у бажанні бути в центрі уваги, у вмінні грати на публіку, впевнено брехати. Обсесивно-компульсивний, або педантичний характер проявляється у перфекціонізмі, бажанні бути кращою, щоб усі навкруги безапеляційно слухалися і не прирікалися. Вона трудоголік, це помітно навіть неозброєним оком (останнім часом у неї дуже стомлений вигляд). Можливо підводять захисні механізми, а можливо це іміджева технологія. 

З точки зору побутового мислення: крута баба, яка досягла дуже багатьох висот у житті, стала символом боротьби для багатьох людей. А ще, хитра баба, тому що вкрала мільярди, а люди її все одно люблять і довіряють. А ще гарна баба - бо виглядати так у 50 років - це великий труд. А ще - розумна баба - починала із продажу відеокасет у Дніпропетровську. Але ж вона баба, і допускати її до руля - самогубство.

От така вона Тимошенко для мене.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,БЮТ,ЄЕСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.